Η Cosmote μπαίνει (και) στις ηλεκτρονικές πληρωμές

Η Cosmote μπαίνει (και) στις ηλεκτρονικές πληρωμές

Εδώ και αρκετά χρόνια οι τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι έχουν δείξει την πρόθεσή τους να επεκταθούν, μέσω της τεχνολογίας, και σε άλλες αγορές οι οποίες έχουν σαφέστατα μεγαλύτερο περιθώριο κέρδους από τις «αμιγώς» τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες.

Η νέα «κίνηση» προέρχεται από την Cosmote, και πρόκειται για τη νέα mobile εφαρμογή «payzy by COSMOTE» που απευθύνεται σε όσους θέλουν να πραγματοποιούν πληρωμές, αλλά και να στέλνουν και να παραλαμβάνουν χρήματα με απλό, ευέλικτο και ασφαλή τρόπο.

Οι λειτουργίες

Μέσω της εφαρμογής (για λειτουργικά iOS και Android) ο χρήστης αποκτά έναν ελληνικό IBAN λογαριασμό, εκδίδει χρεωστική VISA κάρτα και κάνει όλες τις αγορές του σε φυσικά και ηλεκτρονικά καταστήματα, πληρώνει άμεσα λογαριασμούς, αλλά και ανταλλάσσει χρήματα με τους φίλους του μέσω chat, άμεσα και χωρίς χρέωση, ενώ μπορεί ακόμα και να μοιραστεί κοινά έξοδα με τους δικούς του ανθρώπους, όπως τα έξοδα στο φαγητό, στο σινεμά κλπ. Επίσης, δεν υπάρχει από την Cosmote προμήθεια κατά την φόρτιση του ΙΒΑΝ λογαριασμού.

Ακόμα, το payzy αποτελεί το μοναδικό mobile app στην ελληνική αγορά που ανταμείβει με χρήματα τον χρήστη όσο περισσότερο το χρησιμοποιεί, ενώ μπορεί να το χρησιμοποιήσει οποιοσδήποτε χρήστης ανεξάρτητα από τον πάροχο που έχει. Για τους συνδρομητές κινητής Cosmote που θα το χρησιμοποιήσουν, θα κερδίσουν απεριόριστα data για 1μήνα.

Μία πολλά υποσχόμενη αγορά

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΚΤ, στην Ελλάδα το 2021 πραγματοποιήθηκαν περίπου 1,5 δισ. ηλεκτρονικές πληρωμές με τη χρήση καρτών ή ηλεκτρονικού χρήματος, συνολικής αξίας περίπου 49 δισ. ευρώ. Τα παραπάνω νούμερα αντιπροσωπεύουν το 3% του συνόλου των συναλλαγών, τη στιγμή που ο μέσος όρος της ΕΕ είναι 11%, πράγμα που δείχνει και τις προοπτικές ανάπτυξης της συγκεκριμένης αγοράς. Μια ανάπτυξη που ο ΟΤΕ δείχνει να πιστεύει πολύ, καθώς ο επικεφαλής του, Μιχάλης Τσαμάζ, δήλωσε πως εκτιμά ότι σε 10 χρόνια η συγκεκριμένη εφαρμογή θα κάνει για τον όμιλο τον ίδιο τζίρο που θα κάνουν και οι τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter