Η Δόμνα Μιχαηλίδου υπόσχεται αλλαγές στο επίδομα ανεργίας χωρίς ουσιαστικό αντίκρισμα

Η Δόμνα Μιχαηλίδου υπόσχεται αλλαγές στο επίδομα ανεργίας χωρίς ουσιαστικό αντίκρισμα

«Φτιασίδωμα» του επιδόματος ανεργίας προανήγγειλε η υπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου υποσχόμενη να είναι πιο «ανταποδοτικό» σε σχέση με τα χρόνια που έχει δουλέψει κάποιος και στη συνέχεια να βαίνει μειούμενο. Επικαλέστηκε μάλιστα τις συμβουλές ομάδας επιστημόνων από τον ΟΟΣΑ, στο Παρίσι, χωρίς αυτό να σημαίνει πως ισχύουν όλα αυτά όταν το επίδομα ανεργίας βρίσκεται μακράν της πραγματικότητας!

Αυτό βέβαια θα σημαίνει πως στο σύνολο θα είναι κάπου στα ίδια επίπεδα, χωρίς να υπόσχεται η κυβέρνηση κάποια συνολική αύξηση αφού το επίδομα ανεργίας δεν είναι καν στα επίπεδα φτώχειας και κανείς δεν μπορεί να ζήσει έστω και στοιχειωδώς με αυτό, όπως σε αντίθεση συμβαίνει στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες.

Παράλληλα υπολογίζεται –ενδεικτικά- πως μόλις ένα 20% των ανέργων λαμβάνει το επίδομα αυτό.

Διαβάστε επίσης: Επίδομα ανεργίας περιορισμένης χρήσης θέλει η κυβέρνηση Μητσοτάκη

Βέβαια αυτό βρίσκεται σε σχέση με τους τραγικά χαμηλούς μισθούς (σε σχέση μάλιστα με τις τιμές) που υπάρχουν στην Ελλάδα και παρά τις οικονομικές «προόδους» της χώρας που διατείνεται η κυβέρνηση Μητσοτάκη, μισθοί, συντάξεις και επιδόματα ανεργίας βρίσκονται στα χαμηλότερα επίπεδο εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πάντως το νέο «ανακάτεμα» που προανήγγειλε η υπουργός μάλλον γίνεται για τη δημιουργία εντυπώσεων πιέζοντας παράλληλα τους ανέργους να αποδεχθούν εργασίες που δεν επιθυμούν –κάτι που πιέζει και τους μισθούς προς τα κάτω- χωρίς να πρόκειται για κανένα ουσιαστικό μέτρο.

Παράλληλα δεν αντιμετωπίζεται καθόλου το πρόβλημα με τους μακροχρόνια ανέργους ενώ προφανώς θα δημιουργήσει και προβλήματα στους νέους εργαζόμενους.

Ουσιαστικά η κυβέρνηση δεν σκοπεύει να διαθέσει περισσότερα κεφάλαια για τους ανέργους.  Φαίνεται περισσότερο σαν επικοινωνιακό τρικ!

Διαβάστε επίσης:

Στέφανος Κασσελάκης: Στις κούτες εδώ και 5 μήνες τα κλιματιστικά που δώρισε – «Ανάλγητη η κυβέρνηση»

Κοσμήτορας ΔΠΘ: Απόφοιτος υπουργός ζήτησε να μπουν τα ΜΑΤ στην κατάληψη (Video)

Αγρότες: Δυναμώνουν τα μπλόκα, ετοιμάζουν την κάθοδο στην Αθήνα – Ποια σημεία θα κλείσουν τις επόμενες ώρες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter