Η φανταστική μας η Μενδώνη τιμωρεί και τσιμεντώνει

Η φανταστική μας η Μενδώνη τιμωρεί και τσιμεντώνει

Η χειρότερη και αυταρχικότερη υπουργός Πολιτισμού όλων των εποχών, όλων των χωρών, όλων των πολιτευμάτων έκανε έξωση στον Σύλλογο Έκτακτων Αρχαιολόγων από την ιστορική του έδρα, στο εμβληματικό κτήριο της Ερμού, λόγω εκδήλωσης που έγινε εκεί για το πολύνεκρο ναυάγιο της Πύλου που συγκλόνισε την παγκόσμια κοινότητα, αλλά όχι την Ελλάδα, λόγω της λίστας Πέτσα.

Η Λίνα Μενδώνη που παραμονές των εκλογών του 2019 παρακολουθούσε τα αποτελέσματα μαζί με τη Φώφη Γεννηματά, αλλά την επομένη ανακοινώθηκε υπουργός από τον Μητσοτάκη, με μία απόφαση που θυμίζει μαύρες σελίδες της χώρας έδειξε την έξοδο στον ΣΕΑ επειδή απλά ήρθε ξανά στο φως της επιφάνειας το ναυάγιο. Για κανέναν άλλον λόγο. Επειδή απλά χαλάει την εικόνα του Μητσοτάκη.

Η Λίνα Μενδώνη που το όνομά της θα μείνει στην ιστορία μόνο για τον τεμαχισμό της Βενιζέλου, το λαμπάδιασμα της ακρόπολης των Μυκηνών, το τσιμεντάρισμα της ακρόπολης των Αθηνών, τις πασαρέλες του Dior, την παράδοση των κρατικών Μουσείων σε ιδιώτες, τις τσικνοπέμπτες στο ΝΜΑ και τα δείπνα στο Κυκλαδικής τέχνης, τη νομιμοποίηση της αρχαιοκαπηλίας και τον «επαναπατρισμό» κλεμμένων αρχαιοτήτων στη… Νέα Υόρκη, την απαγόρευση του ρωσικού πολιτισμού, τον δανεισμό αρχαίων κινητών μνημείων σε ξένα μουσεία και συλλογές για μισό αιώνα, τη μαφιόζικη δολοφονική επίθεση – για πρώτη φορά στα χρονικά – σε αρχαιολόγο στους μύλους της ανάπτυξης, αποφάσισε να τιμωρήσει τους αυθάδεις και προκλητικούς έκτακτους αρχαιολόγους με το μοναδικό όπλο που είχε στα χέρια της. Την έξωση.

Τίποτα στη χώρα δεν θυμίζει πολιτισμό, όμως η Λίνα Μενδώνη έχει κάνει τα κονέ της και αποτελεί άχαστο χαρτί για το κυβερνητικό επιτελείο. Έχει συμμετάσχει σε κάποιον ανασχηματισμό; Ακούστηκε ότι θα απομακρυνθεί ή θα μετακινηθεί για οποιονδήποτε λόγο από τη θέση της; Ακούνητη. Ούτε τα αγάλματα δεν είναι τόσο ακούνητα.

Εν τω μεταξύ το εν λόγω κτήριο είχε παραχωρηθεί στον ΣΕΑ από την αείμνηστη, Μελίνα Μερκούρη. Δηλαδή από πού να το πιάσει και από πού να το αφήσεις… Η Λίνα Μενδώνη ανακαλεί την απόφαση της Μελίνας Μερκούρη. Από μόνη της αυτή η πρόταση αποτελεί και ανέκδοτο. Όχι;

Όταν η χώρα σου είναι ουραγός στην Ευρώπη σε ό,τι αφορά στην οικονομική ανάπτυξη από το 1981 μέχρι το 2021, απαγορεύεται να μιλάς δημόσια για ανάπτυξη εκτός κι αν έχεις κάτι πραγματικά να πεις. Όχι γιατί σκέφτομαι πόσες φορές το έχουμε ακούσει από το 2019 μέχρι σήμερα από τον Μητσοτάκη, τον Άδωνη κι άλλους…

Το ότι η γυναίκα παραιτήθηκε λόγω υπερκόπωσης από το νοσοκομείο δεν το λέμε. Εννοείται…

Ο δήμαρχος Ναυπλίου, ο οποίος παραδέχθηκε ότι πετούσε απορρίμματα και περιττώματα ζώων στην αυλή του αντίπαλου και υποψήφιου δημάρχου, Δημήτρη Ορφανού, όρισε δικηγόρο για την υπεράσπισή του τον Αλέξη Κούγια. Αυτό.

Ο ΣΚΑΪ έβαλε… πλάνα από ταινία σε βίντεο για τους χούλιγκαν. Έπεσα από τα σύννεφα μόλις το είδα. Δεν πίστευα στα μάτια μου.

Μια τάξη, μια ομορφιά…

Καμία καταπάτηση παραλία, καμία καταπάτηση αιγιαλού.

Μόνο στην Ελλάδα αυτά. Πουθενά αλλού…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter