H Φινλανδία προμηθεύτηκε 2 εκατ. μάσκες από Κίνα και τις έκρινε «ακατάλληλες» για χρήση

H Φινλανδία προμηθεύτηκε 2 εκατ. μάσκες από Κίνα και τις έκρινε «ακατάλληλες» για χρήση

Δύο εκατομμύρια μάσκες που αγοράστηκαν από την Κίνα για την προστασία από τον νέο κορονοϊό δεν είναι κατάλληλες γα χρήση σε νοσοκομειακό περιβάλλον, όπως γνωστοποίησε την Τετάρτη η φινλανδική κυβέρνηση.

Πάντως, την Τρίτη, η υπουργός Υγείας της χώρας, Κάισα Πεκόνεν, είχε αναρτήσει σχετική φωτογραφία στο Twitter με την άφιση του πρώτου φορτίου προστατευτικών μασκών, σημειώνοντας ότι το υλικό είναι δοκιμασμένο.

Λίγες ώρες αργότερα, οι δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν απο αξιωματούχους έβγαλαν τις μάσκες εκτός χρήσης, κρίνοντάς τις ως ακατάλληλες για το ιατρικό προσωπικό.

Η γραμματέα του υπουργείου Υγείας, Κρίσι Βαρχίλα, έκρινε το γεγονός αυτό ως «απογοητευτικό», ωστόσο τόνισε ότι οι μάσκες μπορούν να χρησιμοποιηθούν από νοσηλευτές που πραγματοποιούν κατ’ οίκον επισκέψεις.

«Οι τιμές ανεβαίνουν συνεχώς, πρέπει να αγοράζουμε γρήγορα και να πληρώνουμε προκαταβολικά. Ο εμπορικός κίνδυνος είναι πολύ υψηλός», εξήγησε σε σημερινές δηλώσεις της. Τις τελευταίες εβδομάδες η Ισπανία, η Ολλανδία, η Τουρκία και η Αυστραλία αναγκάστηκαν να στείλουν πίσω τις μάσκες που είχαν αγοράσει από την Κίνα. Η κυβέρνηση της Φινλανδίας δεν αποκάλυψε πόσα χρήματα πλήρωσε για αυτό το υλικό.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter