Η Ιταλία ενισχύει την άμυνά της με Leopard 2

Η Ιταλία ενισχύει την άμυνά της με Leopard 2

Η Ρώμη σχεδιάζει να αγοράσει γερμανικής κατασκευής άρματα μάχης Leopard 2 για να ενισχύσει τις χερσαίες δυνάμεις της στον απόηχο της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, δήλωσε η Ιταλίδα υφυπουργός Άμυνας στο κοινοβούλιο την Πέμπτη.

Η Ιζαμπέλα Ραούτι, μέλος του κόμματος «Αδερφών της Ιταλίας» της πρωθυπουργού Τζόρτζια Μελόνι, είπε στην επιτροπή άμυνας της Κάτω Βουλής ότι η αγορά των τανκς ήταν μέρος μιας προσπάθειας για σημαντική αναβάθμιση του στρατού της χώρας. Η κίνηση σηματοδοτεί την πρώτη επίσημη ιταλική πρωτοβουλία που προσθέτει πολεμικό υλικό στο οπλοστάσιο της από το ξέσπασμα του πολέμου στην Ουκρανία.

Η κυβέρνηση στοχεύει να συμπεριλάβει το πρόγραμμα στον πολυετή αμυντικό προϋπολογισμό για την περίοδο 2023-2025, αφήνοντας στην άκρη αρχικά κονδύλια ύψους 4 δισεκατομμυρίων ευρώ από το 2024 για την αγορά των νέων αρμάτων μάχης και την αναβάθμιση άλλου στρατιωτικού υλικού, είπε η Ραούτι.

Μια αμυντική πηγή, που ζήτησε να μην κατονομαστεί, είπε στο Reuters ότι το κράτος σχεδιάζει να αγοράσει 125 άρματα μάχης Leopard 2, προσθέτοντας ότι η επένδυση των 4 δισεκατομμυρίων ευρώ θα συνεχιστεί μέχρι το 2037.

Η Ραούτι είπε ότι δεν έχει ξεκινήσει συγκεκριμένη διαδικασία προμήθειας για τα τανκς και η κυβέρνηση θα ζητήσει την έγκριση του κοινοβουλίου πριν εφαρμόσει το σχέδιο. Το Leopard κατασκευάζεται από κοινού από τις γερμανικές εταιρείες Krauss-Maffei Wegmann και Rheinmetall.

Ο ιταλικός στρατός αυτή τη στιγμή βασίζεται σε περίπου 200 άρματα μάχης Ariete, από τα οποία μόνο περίπου 50 είναι πλήρως επιχειρησιακά, είπε η αμυντική πηγή. Παράλληλα με την αγορά των νέων Leopard, η κυβέρνηση σχεδιάζει να εκσυγχρονίσει τον στόλο Ariete για να βελτιώσει την αποτελεσματικότητα και την ασφάλειά τους, είπε η Ραούτι.

«Η αγορά των Leopard και ο εκσυγχρονισμός του Ariete θα εξασφαλίσει έναν επαρκή αριθμό μονάδων για να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του ΝΑΤΟ», είπε, προσθέτοντας ότι ο προϋπολογισμός των 4 δισεκατομμυρίων ευρώ θα περιλαμβάνει την αναβάθμιση των υπαρχόντων τανκς.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter