Η Κεφαλογιάννη σηκώνει το γάντι και χτυπά το Μαξίμου

Η Κεφαλογιάννη σηκώνει το γάντι και χτυπά το Μαξίμου

Ηχηρή απάντηση στην έντονη φημολογία που έχει καλλιεργηθεί τα τελευταία 24ωρα γύρω από το ενδεχόμενο αντικατάστασης μελών της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας που δεν βρίσκονται στον στενό πυρήνα επιρροής του Κυριάκου Μητσοτάκη έδωσε το μεσημέρι της Πέμπτης η Όλγα Κεφαλογιάννη, μετά και από την χυδαία επίθεση που εξαπέλυσε η Καθημερινή αναφορικά με τις «απουσίες» αυτής και του Κώστα Τζαβάρα από την Επιτροπή και ακυρώνοντας εν τη γεννέσει τους τις μεθοδεύσεις του Μεγάρου Μαξίμου για τον έλεγχο της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, που αποτελεί πρώτης τάξεως πονοκέφαλο για τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την αυλή του.

Αξίζει να σημειωθεί πως η εν λόγω επιτροπή της Βουλής είναι επιφορτισμένη να ασχοληθεί με το μέγα σκάνδαλο των υποκλοπών, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί πως θεωρείται «οιονεί» εξεταστική επιτροπή και η σύνθεσή της είναι σταθερή από την αρχή της κοινοβουλευτικής περιόδου.

Από τα τέλη της περασμένης εβδομάδας, το Μέγαρο Μαξίμου φρόντιζε τεχνηέντως να διαρρέει τον σκεπτικισμό του γύρω από τα γαλάζια μέλη της Επιτροπής, ενώ τις τελευταίες ημέρες, στο στόχαστρο μπήκαν οι Κώστας Τζαβάρας, Όλγα Κεφαλογιάννη και Ανδρέας Κουτσούμπας.

Την Πέμπτη, δημοσίευμα της Καθημερινής με έντονο το άρωμα του Μεγάρου Μαξίμου, επιχείρησε μεν να διαψεύσει τις πληροφορίες, ρίχνοντας όμως σκιές στους δύο πρώτους βουλευτές, Όλγα Κεφαλογιάννη και Κώστα Τζαβάρα. Όπως έγραψε η στήλη «Θεωρείο», «Για την ιστορία πάντως, Τζαβάρας και Κεφαλογιάννη σχεδόν πάντοτε απουσίαζαν από τις συνεδριάσεις της επιτροπής και έπαιρναν τις θέσεις τους οι αναπληρωματικοί».

Λίγες ώρες αργότερα, η Όλγα Κεφαλογιάννη σήκωσε το γάντι, απαντώντας τόσο στο δημοσίευμα όσο και στις πηγές των «πληροφοριών» αυτών στο πρωθυπουργικό γραφείο, ξεκαθαρίζοντας πως «η συνέχιση της συμμετοχής μου στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, ιδίως σε αυτήν την κρίσιμη περίοδο, αποτελεί αυτονόητη υποχρέωση και επιβεβλημένο κοινοβουλευτικό μου καθήκον».

Σημειώνεται πως η γαλάζια βουλεύτρια δεν μένει εκεί, αφού απαντά και στις αναφορές περί απουσιών, τονίζοντας πως «κατά τη διάρκεια της παρούσας περιόδου έχω αδιάλειπτη παρουσία στην επιτροπή, ακόμα και κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης μου ή και κατά την πρώτη περίοδο μετά τον τοκετό, μέχρι και την τελευταία συνεδρίαση της 29ης Ιουλίου 2022». Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως και για τον Κ. Τζαβάρα, οι αναφορές περί «απουσίας» αποδεικνύονται παρελκυστικές, αφού ο βουλευτής Ηλείας είναι γνωστό πως έχει αναγκαστεί για σοβαρούς λόγους υγείας να απουσιάσει από την Επιτροπή.

Διαβάστε αναλυτικά την απάντηση της Ο. Κεφαλογιάννη:

Μια οφειλόμενη απάντηση, σε φήμες, δημοσιεύματα και «πληροφορίες».

Είμαι μέλος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής   Θεσμών και Διαφάνειας από το 2015, έχοντας εκπληρώσει με απόλυτη συνέπεια τα βουλευτικά μου καθήκοντα, συμμετέχοντας συστηματικά και ενεργά σε αυτήν την τόσο σημαντική  κοινοβουλευτική επιτροπή για τη διαφάνεια στην πολιτική ζωή του τόπου και τη λειτουργία των δημοκρατικών θεσμών.

Κατά την περίοδο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, χρειάστηκε μαζί με τους συναδέλφους μου της Κ.Ο. της ΝΔ να δώσουμε σκληρές και κρίσιμες μάχες ενάντια στον αυταρχισμό και την απέχθεια της τότε κυβέρνησης στον δημόσιο έλεγχο.

Θυμίζω κρίσιμα θεσμικά ζητήματα, που αφορούσαν από τη συστηματική υποβάθμιση των ανεξάρτητων αρχών, μέχρι την προσπάθεια καθυπόταξης των μέσων μαζικής ενημέρωσης, όπως ήταν η ιστορία των τηλεοπτικών αδειών.

Κατά τη διάρκεια της παρούσας περιόδου έχω αδιάλειπτη παρουσία στην επιτροπή, ακόμα και κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης μου ή και κατά την πρώτη περίοδο μετά τον τοκετό, μέχρι και την τελευταία συνεδρίαση της 29ης Ιουλίου 2022.

Οφείλω να θυμίσω ότι η αντικατάσταση των βουλευτών σε οποιαδήποτε επιτροπή είναι κοινοβουλευτική πρακτική που γίνεται κατόπιν επιθυμίας του ίδιου του βουλευτή να αντικατασταθεί λόγω προσωπικού κωλύματος, κάτι το οποίο στην περίπτωση μου δεν υφίσταται.

Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι η συνέχιση της συμμετοχής μου στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, ιδίως σε αυτήν την κρίσιμη περίοδο, αποτελεί αυτονόητη υποχρέωση και επιβεβλημένο κοινοβουλευτικό μου καθήκον.

Διαβάστε ακόμη: Σκάνδαλο παρακολουθήσεων: Οι γαλάζιοι βουλευτές της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας τρομάζουν το Μαξίμου

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter