Η κυβέρνηση Μητσοτάκη κατηγορεί ακόμη και την αστυνομία για να καλύψει τον Θεοδωρικάκο

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη κατηγορεί ακόμη και την αστυνομία για να καλύψει τον Θεοδωρικάκο

Την εντυπωσιακή και κοπιαστική επιχείρηση της κυβέρνησης να στηρίξει τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο, εξέφρασε την Τρίτη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, την ώρα που δημοσιεύματα σε όλο το φάσμα του Τύπου τον εκθέτουν, τόσο για τις σχέσεις του περιβάλλοντός του με την Greek Mafia, όσο και για την συγκάλυψη της εμπλοκής μέλους της οικογένειας του κ. Θεοδωρικάκου σε υπόθεση ναρκωτικών. Την ώρα δε που ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κάλυπτε τον υπουργό, γινόταν γνωστή η αθώωση όλων στην πολύκροτη δίκη, με τον εκπρόσωπο της κυβέρνησης να επιμένει να καλύπτει τον εκλεκτό του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Τις τελευταίες ημέρες ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος βρίσκεται στο επίκεντρο δύο σοβαρών υποθέσεων. Από τη μία είναι εκτεθειμένος για τα όσα αποκαλύπτονται για σχέσεις αξιωματικών και ερωτήματα για το γραφείο του, για σχέσεις με την Greek Mafia. Από την άλλη, για κατάχρηση εξουσίας στην περίπτωση μέλους της οικογενείας του, σύμφωνα με αποκαλύψεις του Documento, και στη συνέχεια, με στοιχεία που έφερε το Mega στη δημοσιότητα που έδειξαν ότι ο υπουργός δεν είπε την αλήθεια για την υπόθεσή του. Για ποιον λόγο είναι ακόμα στη θέση του ο υπουργός ΠΡΟΠΟ» ρωτήσαμε τον κυβερνητικό εκπρόσωπο την Τρίτη κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, παίρνοντας ως απάντηση μία εντυπωσιακή προσπάθεια κάλυψης του υπουργού.

Αναφορικά με την δεύτερη περίπτωση, την οποία έφερε στη δημοσιότητα το Documento και συμπλήρωσε με στοιχεία το Mega εκθέτοντας τον υπουργό Θεοδωρικάκο, η τακτική της κυβέρνησης είναι να διαβάλλει τον καταγγέλλοντα με υπονοούμενα για τις προθέσεις του, παρότι τα στοιχεία είναι αδιάσειστα και δεν τα διαψεύδει κανείς τους. Τουναντίον, ακόμα και ο Γ. Οικονόμου επιβεβαίωσε το δημοσίευμα του Documento, πιστοποιώντας με τον πιο απόλυτο τρόπο πως πλέον οι υπουργοί της κυβέρνησης κινούνται με τη στήριξη του πρωθυπουργού στον δρόμο της αυθαιρεσίας και της κατάχρησης εξουσίας.

Διαβάστε επίσης: Επιβεβαιώνει Documento το Μαξίμου, αλλά καλύπτει την κατάχρηση εξουσίας από τον Θεοδωρικάκο

Αναφορικά δε με το σκέλος της ερώτησης που αφορά τη δράση της Greek Mafia και τις αποκαλύψεις που την συνδέουν ακόμα και με τον διευθυντή του γραφείου του Τ. Θεοδωρικάκου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιχείρησε να δώσει ένα ακόμα ρεσιτάλ διαστροφής της πραγματικότητας, αφού υποστήριξε πως ο υπουργός πήρε πρωτοβουλία να πάει την υπόθεση στη Δικαιοσύνη ενώ ήδη καιγόταν από τις αποκαλύψεις. Παράλληλα όμως, έκανε αίσθηση για την ευκολία με την οποία τον κάλυψε, κρύβοντάς τον πίσω από διαχρονικές αδυναμίες και ανεπάρκειες της Ελληνικής Αστυνομίας.

«Σε ότι αφορά το οργανωμένο έγκλημα, η ελληνική αστυνομία οφείλει να δείξει καλύτερες επιδόσεις. Υπάρχουν μια σειρά από ανεξιχνίαστες υποθέσεις στο οργανωμένο έγκλημα, εδώ και πάνω από μία δεκαετία, και νομίζω ότι εκεί όλοι απαιτούμε ταχύτερα, γρηγορότερα, και πιο ουσιαστικά αποτελέσματα. Εάν υπάρχει το οποιοδήποτε κύκλωμα μέσα στην ΕΛΑΣ αυτό είναι βέβαια ότι θα παταχθεί χωρίς κανέναν συμβιβασμό. Η υπόθεση άλλωστε, άμεσα μόλις ήρθαν στο φως της δημοσιότητας πληροφορίες παραπέμφθηκε και στο τμήμα εσωτερικών υποθέσεων αλλά και στην ελληνική δικαιοσύνη. Και δεν υπάρχει περίπτωση να συμβιβαστούμε κατ’ οιονδήποτε τρόπο με την ανοχή τέτοιου είδους συμπεριφορών ή κυκλωμάτων που ενδεχομένως υπάρχουν ή η έρευνα θα αναδείξει ότι υπάρχουν στην ελληνική αστυνομία» απάντησε ο Γ. Οικονόμου, παρότι ούτε ο ίδιος ούτε ο υπουργός έχουν μίαν απάντηση για ποιον λόγο άργησαν τόσο να παρέμβουν ενώ γνώριζαν τις πληροφορίες από τον εσωτερικό έλεγχο της ΕΛΑΣ.

«Και επαναλαμβάνω για μία ακόμα φορά, ότι στο κομματι αυτό του οργανωμένου εγκλήματος, το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας, και η ελληνική πολιτεία απαιτεί γρηγορότερα, ταχύτερα και πιο ουσιαστικά αποτελέσματα που δυστυχώς δεν έχουμε δει εδώ και μια δεκαετία» υπογράμμισε και πάλι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, προτιμώντας να «πετάξει στην πυρά» την ΕΛΑΣ για να διασώσει πολιτικά τον υπουργό.

Κάνουν και πως δεν καταλαβαίνουν

Λίγο αργότερα, το documentonews.gr επανήλθε στο θέμα, καθώς εκείνη την ώρα έγινε γνωστή η απόφαση του δικαστηρίου στη δίκη της Greek Mafia, με την αθώωση όλων των κατηγορούμενων για τα πλημμελήματα. Ρωτήσαμε τον κυβερνητικό εκπρόσωπο εάν και μετά το αποτέλεσμα της δίκης δηλώνουν ικανοποιημένοι με την απόδοση του υπουργού, με τον ίδιο να κάνει αρχικά πως δεν καταλαβαίνει ούτε την ερώτηση!

«Την ώρα που μιλάγατε νωρίτερα για την ανάγκη της ΕΛ.ΑΣ. να δείξει αποτελεσματικότητα όσον αφορά την υπόθεση της Greek mafia, βγήκε η απόφαση του Δικαστηρίου για τα πλημμελήματα και κηρύσσονται όλοι αθώοι. Τη στιγμή που βαρύνεται ο Υπουργός από τη σκιά των δημοσιευμάτων των τελευταίων ημερών, είστε ικανοποιημένοι, πώς κρίνετε την αποτελεσματικότητά του; Του Υπουργείου, της ΕΛ.ΑΣ., του ίδιου του Υπουργού και αν συνεχίζει να μην υπάρχει θέμα με τον Υπουργό» ήταν η διατύπωση της αρχικής ερώτησης, με τον Γ. Οικονόμου να επιχειρεί αρχικά να συσκοτίσει.

«Πώς ακριβώς συνδέεται η ευθύνη του Υπουργού με την απόφαση της Δικαιοσύνης, δεν μπορώ να καταλάβω. Τι να απαντήσω; Μου επικαλείστε μια απόφαση ενός Δικαστηρίου που βγήκε πριν από λίγο, δεν την έχω υπόψη μου. Και μου λέτε εάν έχει ευθύνη ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη για την απόφαση του Δικαστηρίου» απάντησε αρχικά, ενώ άμεσα του επισημάναμε πως δεν ήταν αυτό το ερώτημά μας.

«Απλώς, επειδή τώρα τα δημοσιεύματα που θέλουν να βρίσκονται, ακόμα και στο άμεσο περιβάλλον του, εμπλεκόμενα άτομα με την υπόθεση, εάν θεωρείτε ότι το ένα είναι άσχετο από το άλλο και δεν υπάρχει ζήτημα;» επανήλθαμε, ωστόσο παρόλα αυτά, ο ίδιος επιχείρησε και στη συνέχεια να αντιμετωπίσει τα δύο ζητήματα ως ασύνδετα, αναγκάζοντάς μας σε νέες εξηγήσεις, μέχρι επιτέλους να πάρουμε μιαν απάντηση.

«Είναι μια απόφαση της Δικαιοσύνης. Μου ζητάτε να κρίνω μια απόφαση της Δικαιοσύνης, σε σχέση με έναν Υπουργό της Κυβέρνησης. Η Δικαιοσύνη στη χώρα μας είναι ανεξάρτητη και αποφασίζει όπως αποφασίζει. Βεβαίως, τις αποφάσεις της κανείς μπορεί να τις κρίνει, αλλά είναι μια απόφαση της Δικαιοσύνης, δεν την έχω υπόψη μου, δεν ξέρω καν το σκεπτικό, θα τη δούμε και θα μιλήσουμε» επιφυλάχθηκε να απαντήσει, μην κρύβοντας την αμηχανία του για το σημερινό αποτέλεσμα της δίκης. Ακολούθως δε, επιδόθηκε σε μία ακόμα παραχάραξη της πραγματικότητας, εκθειάζοντας τον υπουργό για τις «πρωτοβουλίες» του.

«Με πρωτοβουλία του ίδιου του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη και της -κατόπιν της πρωτοβουλίας αυτής- ενεργοποίησης της ελληνικής Δικαιοσύνης, καθότι όλο αυτό το υλικό που έχει έρθει στο φως της δημοσιότητας εστάλη και στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, αλλά και στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών, είναι απολύτως σαφές ότι θα υπάρξουν κινήσεις, έρευνες και θα φθάσουμε σε συμπεράσματα. Πολύ περισσότερο που αυτά αφορούν σε μία υπόθεση, που το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας και η Πολιτεία και η Κυβέρνηση δεν μπορούμε να πούμε ότι είμαστε ικανοποιημένοι από τη συνολική του διαχείριση» συνέχισε την προσπάθεια κάλυψης Θεοδωρικάκου ο Γ. Οικονόμου, επιμένοντας να μεταφέρει την πίεση στην ΕΛΑΣ και να κρατά τον υπουργό στο απυρόβλητο.

«Στο οργανωμένο έγκλημα, εδώ και πάρα πολλά χρόνια, δεν υπάρχουν απαντήσεις που η κοινωνία απαιτεί και που νομίζω ότι η ικανότητα της Ελληνικής Αστυνομίας στη διαχείριση και άλλων δύσκολων υποθέσεων, μας έχει δείξει ότι θα μπορούσαμε να είχαμε. Όλοι πρέπει να προσπαθήσουμε περισσότερο για αυτού του είδους τις απαντήσεις και σε περίπτωση που μέσα στους κόλπους της Αστυνομίας υπήρχαν οποιαδήποτε δίκτυα επικοινωνίας σκοτεινά με τις δομές του οργανωμένου εγκλήματος, η Κυβέρνηση θα τα πατάξει απολύτως, με τη συνδρομή της δικαστικής έρευνας και της έρευνας της Υπηρεσιακής που θα γίνει στην Ελληνική Αστυνομία, χωρίς κανέναν απολύτως συμβιβασμό» κατέληξε ο εκπρόσωπος του Μεγάρου Μαξίμου, μην αφήνοντας περιθώριο για παρανοήσεις: ο υπουργός έχει την πλήρη κάλυψη του πρωθυπουργού, με ότι αυτό συνεπάγεται την ώρα που οι αποκαλύψεις τον κατακλύζουν.

Διαβάστε επίσης:

Το Mega επιβεβαιώνει την αποκάλυψη του Documento για τη συγκάλυψη της υπόθεσης ναρκωτικών Θεοδωρικάκου (Photos-Video)

«Δεν γνώριζε» ο Θεοδωρικάκος για τις σχέσεις Greek Mafia και αστυνομίας

Αποκλειστικό: Ανώτατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ καταγγέλλει ότι συγκαλύφθηκε υπόθεση ναρκωτικών μέλους της οικογένειας Tάκη Θεοδωρικάκου

Ποιος λέει ψέματα κύριε Θεοδωρικάκο;

Μισόλογα Καραμαλάκη και απειλές με μηνύσεις

Απειλεί με μηνύσεις ο Θεοδωρικάκος, ενώ πρέπει ο ίδιος να μηνυθεί

Το «καρφί» του πατέρα του Βασίλη Μάγγου για τον Τάκη Θεοδωρικάκο

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter