«Η κυβέρνηση οφείλει εξηγήσεις» λέει ο ΣΥΡΙΖΑ μετά την ομολογία Ασημακοπούλου για Θεοδωρόπουλο

«Η κυβέρνηση οφείλει εξηγήσεις» λέει ο ΣΥΡΙΖΑ μετά την ομολογία Ασημακοπούλου για Θεοδωρόπουλο

«Μια σειρά από νέα ερωτήματα γεννήθηκαν μετά από τη σημερινή επιστολή της κ. Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, η οποία υποστήριξε πως τα προσωπικά δεδομένα που υπεκλάπησαν περιήλθαν στα χέρια της από τον τέως Γραμματέα Απόδημου Ελληνισμού της Νέας Δημοκρατίας, Νίκο Θεοδωρόπουλο» τονίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ και συμπληρώνει.

«Θα πρέπει η κυβέρνηση να απαντήσει άμεσα σε ποιους άλλους περιήλθαν τα προσωπικά δεδομένα των χιλιάδων αποδήμων που διαχειρίζεται το Υπουργείο Εσωτερικών. Τα έλαβαν κι άλλοι υποψήφιοι ευρωβουλευτές της ΝΔ; Τα έλαβαν οι βουλευτές της ΝΔ; Όλα τα στελέχη της; Τα ερωτήματα πολλαπλασιάζονται και η κυβέρνηση οφείλει να απαντήσει άμεσα πού διοχετεύθηκαν τα δεδομένα αυτά…».

Η επιστολή

Απάντηση σε απόδημους έστειλε η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου μετά τις καταγγελίες για το προεκλογικό e-mail που έλαβαν από εκείνη ενόψει των Ευρωεκλογών.

Η ευρωβουλεύτρια ουσιαστικά παραδέχεται ότι υπήρξε διαρροή των προσωπικών δεδομένων τους, για την οποία δείχνει τον τότε Γραμματέα Απόδημου Ελληνισμού της ΝΔ, Νίκο Θεοδωρόπουλο.

Δείτε επίσης: Η Ασημακοπούλου «απολογείται» στους απόδημους, στοχοποιεί τον Νίκο Θεοδωρόπουλο «σώζοντας» την Κεραμέως

«Λυπάμαι, ειλικρινά, για την όποια δικαιολογημένη ανησυχία, άθελά μου, σας προκάλεσα, σε ό,τι αφορά στην πηγή προέλευσης και στην επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων σας. Πηγή τους αποτελεί το “Αρχείο Αποδήμων 2023”, το οποίο περιήλθε στα χέρια μου, στα τέλη Ιανουαρίου 2024, σε ψηφιακή μορφή, από τον τότε Γραμματέα Απόδημου Ελληνισμού της Νέας Δημοκρατίας, κ. Νίκο Θεοδωρόπουλο, ο οποίος σήμερα έχει αποπεμφθεί» αναφέρει κατά λέξη.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter