Η κυβέρνηση στηρίζει τις απειλές Ντογιάκου και κουνά το δάχτυλο στον Τσίπρα

Η κυβέρνηση στηρίζει τις απειλές Ντογιάκου και κουνά το δάχτυλο στον Τσίπρα

Στην απόλυτη διαστροφή της πραγματικότητας, με μία δήλωση ανοιχτή πρόκληση για κάθε δημοκρατικό πολίτη και για τη συντριπτική πλειονότητα του νομικού κόσμου της χώρας που έχει ήδη πάρει θέση απέναντι στις απειλές του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρου Ντογιάκου προχώρησε το απόγευμα της Τρίτης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου εν είδει απάντησης στην αντίδραση του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος απευθυνόμενος στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρο Ντογιάκο δηλώνει ότι παραιτείται της βουλευτικής του ασυλίας και ζητάει από τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να προβεί στη σύλληψη του.

Με μία ανακοίνωση που κάθε άλλο παρά αρμόζει σε κυβερνητικό εκπρόσωπο, ο Γ. Οικονόμου υποστηρίζει πως η κυβέρνηση «σέβεται και τιμά σταθερά τη Δικαιοσύνη και τη Δημοκρατία», την ώρα που αυτό το πράττει επιλεκτικά, με την επιχείρηση αποδόμησης της ΑΔΑΕ να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, ενώ κουνά το δάχτυλο στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης την ώρα που οι πολίτες και ο νομικός κόσμος της χώρας είναι στα κάγκελα.

Το πλέον οξύμωρο είναι πως εκτός του Αλέξη Τσίπρα που το απόγευμα της Τρίτης πήρε θέση και προκάλεσε τον αρχιεισαγγελέα Αρείου Πάγου, δηλώνοντας πως «παραιτούμαι της βουλευτικής μου ασυλίας και τον καλώ να προβεί στα νόμιμα σε βάρος μου», αλλά και πως «ας γνωρίζετε, όμως, τόσο εσείς όσο και όσοι απεργάζονται αυτές τις πρωτοφανείς και κατάφωρα αντισυνταγματικές ενέργειες πως ό,τι και να κάνετε, δεν θα εμποδίσετε την αλήθεια να λάμψει, ούτε θα καταφέρετε να φιμώσετε τη δημοκρατία».

Σημειώνεται πως την ίδια ώρα, ξεκάθαρη θέση κατά Ντογιάκου έχουν πάρει  συνταγματολόγοι όπως οι Ξ. Κοντιάδης, Α. Καϊδατζής, αλλά και νομικοί όπως ο Δ. Χριστόπουλος, ενώ  οι αντιδράσεις συνεχίζονται.

«Ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ συνηθίζουν να τιμούν την Δικαιοσύνη μόνο όταν οι αποφάσεις της είναι σύμφωνες με τις επιδιώξεις τους. Αντίθετα, η Κυβέρνηση σέβεται και τιμά σταθερά την Δικαιοσύνη και την Δημοκρατία: χωρίς ιδιοτελείς προϋποθέσεις, υποσημειώσεις και αστερίσκους» υποστηρίζει στην ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος του Μεγάρου Μαξίμου, συνεχίζοντας με απλουστευτικά συνθήματα και υποκριτικές κορώνες περί σεβασμού των θεσμών, τους οποίους η κυβέρνηση κατακρεουργεί με σειρά κινήσεων.

«Εμείς σταθερά με τους κανόνες και τους θεσμούς της Δημοκρατίας, ο κ. Τσίπρας συνεχίζει σταθερά να αναζητά ταυτότητα μέσα στην τοξικότητα» συνεχίζει στο γνωστό του ύφος ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, καταλήγοντας και με ένα ακόμα πιο υποκριτικό αλλά και προκλητικό υστερόγραφο: «ΥΓ: Θα περιμέναμε από τον κ. Τσίπρα, έναν πρώην Πρωθυπουργό, να αντιλαμβάνεται ότι τέτοιους είδους θεατρινισμοί ταιριάζουν περισσότερο σε κάποιον σαν τον κ. Βαρουφάκη. Τελικά, φαίνεται ότι οι δύο τους εξακολουθούν να μοιάζουν σε πολλά», καταλήγει ο Γ. Οικονόμου.

Διαβάστε επίσης:

Κοντιάδης: Νομικά αστήρικτη η γνωμοδότηση Ντογιάκου, αποσκοπεί σε ευνουχισμό της ΑΔΑΕ

Δ. Χριστόπουλος στο documentonews.gr για γνωμοδότηση Ντογιάκου: «Όταν η δικαιοσύνη νοσεί, τότε νοσούμε όλοι»

Απάντηση – «χαστούκι» Ράμμου σε Ντογιάκο: Αντισυνταγματική και μη δεσμευτική η γνωμοδότηση του

Τσίπρας για γνωμοδότηση Ντογιάκου: Είναι αντισυνταγματική, ζητάω στοιχεία, ελάτε να με συλλάβετε

Παράνομη η γνωμοδότηση Ντογιάκου που προσπαθεί να μπλοκάρει τους ελέγχους της ΑΔΑΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter