Δ. Χριστόπουλος στο documentonews.gr για γνωμοδότηση Ντογιάκου: «Όταν η δικαιοσύνη νοσεί, τότε νοσούμε όλοι»

Δ. Χριστόπουλος στο documentonews.gr για γνωμοδότηση Ντογιάκου: «Όταν η δικαιοσύνη νοσεί, τότε νοσούμε όλοι»

«Ως πανηγυρική ένδειξη του πόσο βαριά άρρωστα είναι τα πράγματα στην ελληνική Δικαιοσύνη» δηλώνει στο documentonews.gr ο Δημήτρης Χριστόπουλος, καθηγητής Πολιτειολογίας του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου, με αφορμή τη γνωμοδότηση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρου Ντογιάκου, υποστηρίζοντας παράλληλα πως είναι «επιτακτική ανάγκη μια μεταρρύθμιση της δικαιοσύνης», διότι «όταν η δικαιοσύνη νοσεί, τότε νοσούμε όλοι».

Αναλυτικά η δήλωση του Δημήτρη Χριστόπουλου:

«Τα τελευταία χρόνια, η Ελλάδα καλείται διαρκώς κάτι να “φτιάξει”. Να φτιάξει τα δημοσιονομικά της, να βελτιώσει οικονομικές επιδόσεις, να ρυθμίσει ή να απορρυθμίσει τα εργασιακά της, να συντάξει μια μεταναστευτική πολιτική, να εξυγιάνει την αστυνομία, το δημόσιο εν γένει, να ρυθμίσει τις σχέσεις κράτους – εκκλησίας, να συνομολογήσει μια βιώσιμη ενεργειακή πολιτική, να αντιμετωπίσει πανδημία και πάει λέγοντας.

H γνωμοδότηση Ντογιάκου με την οποία ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κηρύσσει αναρμόδια την ΑΔΑΕ να επιτελεί το εκ του νόμου και του Συντάγματος έργο της, είναι η πανηγυρική ένδειξη του πόσο βαριά άρρωστα είναι τα πράγματα στην ελληνική Δικαιοσύνη.

Νομίζω ότι για τα έτη που έρχονται, επιτακτική ανάγκη είναι μια μεταρρύθμιση της δικαιοσύνης. Η δικαιοσύνη πλέον φαίνεται πως είναι το πρόβλημα των προβλημάτων. Και αυτό διότι συν τοις άλλοις είναι εκεί ώστε να λύνει τα υπόλοιπα προβλήματα. Όταν η δικαιοσύνη νοσεί, τότε νοσούμε όλοι. Ας το αποδεχθούμε, χωρίς περιστροφές. Ήρθε η στιγμή για μια γενναία μεταρρύθμισή της. Αυτό είναι το δυσκολότερο από τα δύσκολα που έπονται.»

Διαβάστε επίσης:

Τσίπρας για γνωμοδότηση Ντογιάκου: Είναι αντισυνταγματική, ζητάω στοιχεία, ελάτε να με συλλάβετε


Παράνομη η γνωμοδότηση Ντογιάκου που προσπαθεί να μπλοκάρει τους ελέγχους της ΑΔΑΕ


Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας εκθέτει Ντογιάκο: Αρμόδια για τους ελέγχους η ΑΔΑΕ


Κοντιάδης: Νομικά αστήρικτη η γνωμοδότηση Ντογιάκου, αποσκοπεί σε ευνουχισμό της ΑΔΑΕ


Καϊδατζής στο documentonews.gr για γνωμοδότηση Ντογιάκου: «Απροκάλυπτη παρέμβαση, θεσμικά σοκαριστική»


Δ. Χριστόπουλος για γνωμοδότηση Ντογιάκου: «Πανηγυρική ένδειξη του πόσο βαριά άρρωστα είναι τα πράγματα στην ελληνική Δικαιοσύνη»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter