Κολωνός: Η ΝΔ «αποκηρύσσει» τον 53χρονο μαστροπό, αλλά… δηλώνει άγνοια για το «αλισβερίσι» με το Δημόσιο

Κολωνός: Η ΝΔ «αποκηρύσσει» τον 53χρονο μαστροπό, αλλά… δηλώνει άγνοια για το «αλισβερίσι» με το Δημόσιο

Χρέη γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας φαίνεται πως ασκεί παράλληλα με τα καθήκοντά του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αφού ο Γιάννης Οικονόμου ανακοίνωσε το πρωί της Πέμπτης πως το κόμμα διέγραψε τελικά από μέλος τον 53χρονο κατηγορούμενο για βιασμό και μαστροπεία κατά της 12χρονης στον Κολωνό, παρότι από το Μοσχάτο δεν έχει μέχρι στιγμής εκδοθεί κάποια σχετική ανακοίνωση. Παράλληλα, δήλωσε άγνοια για τις συμβάσεις του κατηγορούμενου με το Δημόσιο στα χρόνια της διακυβέρνησης Παπαδήμου και Σαμαρά, ενώ αναγκάστηκε στην ταπεινωτική αποδόμηση των ψευδών που τις τελευταίες ημέρες διακινούν βουλευτές του κόμματός του για καταψήφιση των αυστηρότερων ποινών για παιδοβιαστές από την αξιωματική αντιπολίτευση.

Ο Γιάννης Οικονόμου κατά την ενημέρωση πολιτικών συντακτών της Πέμπτης ανακοίνωσε τη διαγραφή του 53χρονου Ηλία Μίχου από τη ΝΔ, παρότι το κόμμα δεν έχει ανακοινώσει τη σχετική απόφαση. Το θέμα του θέσαμε με σχετική ερώτηση, καθώς και τα ερωτήματα που προκύπτουν για τις business του κατηγορούμενου με το Δημόσιο, αλλά και για την πολιτική εκμετάλλευση της υπόθεσης από πλευράς του κόμματός του.

«Έχει διαγραφεί οριστικά από τη Νέα Δημοκρατία, μόλις ο εισαγγελέας δημοσιοποίησε το πρόσωπο και τα στοιχεία του. Επί της ουσίας είχε ανασταλεί η ιδιότητά του από την πρώτη στιγμή. Αυτονόητα πράγματα» απάντησε στη σχετική ερώτηση του documentonews.gr ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, απαντώντας έτσι στην έντονη κριτική που δέχεται το κυβερνών κόμμα για την «αναστολή» στην οποία είχε προχωρήσει τις προηγούμενες ημέρες.

Παράλληλα, ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης αναγκάστηκε να βάλει ο ίδιος τέρμα στον κύκλο των ψευδών αναφορών βουλευτών του κόμματος, όπως ο Γιώργος Κουμουτσάκος, αναφορικά με τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ κατά την ψήφιση της αυστηροποίησης των ποινών για παιδοβιαστές. Όπως παραδέχτηκε, «η πραγματικότητα είναι ότι και ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε το συγκεκριμένο άρθρο» συμπληρώνοντας ωστόσο πως «καταψήφισε το νομοσχέδιο επί της αρχής».

Αξίζει να σημειωθεί πως πριν ο Γ. Οικονόμου «αδειάσει» γαλάζιους βουλευτές και πένες που τις τελευταίες ημέρες αναπαράγουν τις ψευδείς αναφορές για καταψήφιση των επίμαχων άρθρων από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ, προχώρησε σε ρεσιτάλ «αγανάκτησης» καταφερόμενος εναντίον της αξιωματικής αντιπολίτευσης, υποστηρίζοντας πως «αυτό που κάνει η αξιωματική αντιπολίτευση στο συγκεκριμένο θέμα είναι κατάντια».

Υπογραμμίζοντας το αυτονόητο, πως «η ελληνική αστυνομία θα κάνει τη δουλειά της, και η ελληνική δικαιοσύνη θα κάνει τη δουλειά της όπως πρέπει. Όπως πρέπει» επέμεινε πως «είναι κατάντια στην πολιτική, στην Ελλάδα σήμερα παρά τις διαφορές που έχουμε, να υπονοεί η αξιωματική αντιπολίτευση ότι μπορεί η κυβέρνηση να παρακινήσει τον οποιονδήποτε λειτουργό να συγκαλύψει το όνομα ενός παιδεραστή». Κατέληξε στην εν λόγω αναφορά του πως «αρνούμαι να μπω σε αυτή την κουβέντα. Κατάντια. Κατάντια» μονολογούσε επίμονα, χωρίς όμως ταυτόχρονα να καταδικάσει τις ψευδείς αναφορές που προέρχονται από κυβερνητικούς βουλευτές.

Παρά τις παραδοχές και τις ανακοινώσεις ωστόσο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν είχε απαντήσεις για τα ερωτήματα αναφορικά με τις δοσοληψίες του κατηγορούμενου 53χρονου με το Δημόσιο, και ειδικά με τα υπουργεία Υγείας, Ανάπτυξης και Οικονομίας κατά την περίοδο 2010-2014, ενώ το κατάστημά του πήρε προέγκριση για άδεια μόλις το 2014.

«Από εκεί και πέρα, σε ότι αφορά το σκέλος των συμβάσεων ή το οτιδήποτε είπατε, έχω ακούσει και εγώ ότι ο συγκεκριμένος είχε κάποιες συμβάσεις μέχρι και το 2016, κάλυπτε δηλαδή περιόδους διαφόρων κυβερνήσεων. Η νομιμότητά τους ή ότι άλλο παράνομο είχε γίνει μένει να αξιολογηθεί» ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, χωρίς να αποκαλύψει όμως εάν διεξάγεται κάποια έρευνα μέχρι στιγμής για το θέμα.

Διαβάστε επίσης

Οι κομματικές αναστολές της Νέας Δημοκρατίας για τον 53χρονο του Κολωνού

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter