Η ΝΔ φροντίζει τη σιλουέτα μας!

Η ΝΔ φροντίζει τη σιλουέτα μας!

Η ανάπτυξη έρχεται, είναι στη γωνία, την βλέπουμε.

Είχα αποφασίσει να κάνω πραγματικότητα το τραγούδι της καθόλα εξαιρετικής αοιδού Άλκηστης Πρωτοψάλτη «να πάμε στον Άδωνι για καφέ» στο Ελληνικό, όπου μετά βαΐων και κλάδων μπήκαν οι μπουλντόζες για μία ημέρα, όπως έδειξαν και τα ΜΜΕ, με τον «εργάτη» Άδωνι δίπλα τους. Ήθελα να πάω να με κεράσει ένα καφεδάκι στο διάλειμμά του και να τα πούμε από κοντά.

Μετά σκεφτόμουν να του το ανταποδώσω και να τον κεράσω μία πίτσα στη Pizza Hut, γιατί νηστικό αρκούδι δεν χορεύει, αλλά δεν πρόφτασα. Δυστυχώς η συγκεκριμένη πιτσαρία μας εγκατέλειψε και έκλεισε και όλα τα καταστήματά της σε όλη την επικράτεια.

Μετά αποχωρεί από την επένδυση του Ελληνικού και η Μαριάννα Λάτση. Τι έγινε, περονόσπορος έπεσε;

Και μετά έρχεται η χαρά των συνταξιούχων. Λεφτά να έχουμε να μοιράζουμε.

Ας τα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Το 2015 το ΣτΕ έβγαλε αντισυνταγματικές τις περικοπές, οι οποίες αφορούσαν και τις κύριες και τις επικουρικές και τα δώρα και είπε ότι μέχρι 13 Μαΐου 2016 ισχύουν αυτά με τις αποφάσεις του 2015.

Όμως με την τροπολογία που κατέθεσε η ΝΔ θα καταβληθούν εντός εξαμήνου μόνο 900 εκατομμύρια στους συνταξιούχους του ιδιωτικού τομέα με συντάξεις, όπου το άθροισμα κύριας και επικουρικής τους βρίσκεται πάνω από 1000 ευρώ μικτά και μόνο για τις περικοπές στις κύριες συντάξεις. (Για το Δημόσιο θα αποφασίσει το Ελεγκτικό, προφανώς θετικά, ήτοι σύνολο 1.4 δις. ευρώ). Όποιος όμως λάβει τα αναδρομικά ποσά που αφορούν τις περικοπές της κύριας σύνταξης, σύμφωνα με τη νομοθετική ρύθμιση της ΝΔ, δεν έχει δυνατότητα να διεκδικήσει αναδρομικά από τις περικοπές που αφορούν επικουρικές συντάξεις και δώρα.

Αλήθεια, εάν το ΣτΕ δεν έκρινε το 2015 αντισυνταγματικές τις περικοπές των επικουρικών και των δώρων, θα υπήρχε η ρήτρα μη διεκδίκησης με τη νομοθετική ρύθμιση που έκανε η ΝΔ;

Μην ξεχνάμε επίσης ότι η ΝΔ μας βομβάρδιζε τόσο καιρό για συνολική λύση για όλους τους συνταξιούχους, χωρίς δικαστικά έξοδα ενώ τώρα αποκλείει τους χαμηλοσυνταξιούχους από τη λήψη αναδρομικών, καθώς αυτοί έχασαν και τα περισσότερα από τις περικοπές των δώρων, που η ΝΔ, κατά τη δική της ερμηνεία της απόφασης του ΣτΕ, δεν επιστρέφει.

Όσοι δε συνταξιούχοι προτίθενται να διεκδικήσουν αναδρομικά από περικοπές επικουρικών και δώρων, η ΝΔ τους αναγκάζει να καταθέσουν αγωγές εντός εξαμήνου και μέχρι την καταβολή των αναδρομικών των κύριων συντάξεων και να πάνε σε πιλοτική δίκη. Ποιο το νόημα όταν θα πρέπει να προσφύγουν για να διεκδικήσουν τα αναδρομικά τους στα διοικητικά δικαστήρια; Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε.

Εν κατακλείδι, με τις αγωγές που θα κάνουν οι συνταξιούχοι και τα έξοδα ξανά σε δικηγόρους, που να περισσέψουν λεφτά για έστω μία πίτσα!

Έχουμε μία κυβέρνηση που προς το παρόν «διώχνει» μία πολυεθνική που κάνει τον κόσμο να παχαίνει. Δεν το έχουμε καταλάβει όσοι φωνάζουμε, ότι ο κ. Μητσοτάκης θέλει όλοι οι Έλληνες συνταξιούχοι και μη, να έχουμε αναλογίες μοντέλων. Μας προσέχει για να μην χρειάζεται να πηγαίνουμε στα νοσοκομεία και να βλέπουμε την εκεί κατάσταση και προπάντων να είμαστε fit. Γι’ αυτό δεν δίνει τα αναδρομικά από τα δώρα και τις επικουρικές που εκδίκασε το ΣτΕ, έτσι ώστε να μην περισσεύει τίποτα στους συνταξιούχους για να μπουκώνονται και να παχαίνουν. Ας μην είμαστε αχάριστοι. Μας προσέχει για να έχει!

Όσον αφορά δε τους χαμηλοσυνταξιούχους εκεί η ΝΔ έχει ένα μικρό προβληματάκι. Αυτοί παραμένουν αδύνατοι όχι γιατί είναι fit, αλλά γιατί δεν έχουν να φάνε. Μια θεωρία λέει ότι έτσι προστατεύονται καλύτερα από τον κορωνοïό. Αυτός μπορεί να είναι ένας από τους λόγους, όπως λένε οι κακές γλώσσες, που η ΝΔ, βλέποντας μπροστά, πήρε πίσω τη 13η σύνταξη που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε νομοθετήσει, αν και η ίδια την είχε ψηφίσει. Τώρα δε, η ΝΔ δεν δίνει στους χαμηλοσυνταξιούχους τα αναδρομικά τους γιατί απλά είναι περισσότεροι από τους άλλους και αν και ομολογουμένως λεφτά υπάρχουν, για τη ΝΔ δεν υπάρχουν για το υπόλοιπο 1.6 εκατ. χαμηλοσυνταξιούχων.

Όμως, όπως και να το κάνουμε όλοι πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι αυτή η κυβέρνηση είναι μετρ, κοινώς μάστορας, στο σερβίρισμα. Πως αλλιώς θα πέρναγε ένα 60% ψιλοκουρεματάκι, τόσο στο ποσό των αναδρομικών όσο και στον αριθμό των δικαιούχων! Αν πάλι κάποιοι μιλούν για πραξικόπημα, μακριά από μένα.

Ελένη Αυλωνίτου πρ. βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ / μέλος ΚΕΑ ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter