Η νέα ενημέρωση Πυροσβεστικής και Αστυνομίας για τα πύρινα μέτωπα (Video)

Η νέα ενημέρωση Πυροσβεστικής και Αστυνομίας για τα πύρινα μέτωπα (Video)

«Ισχυρές δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας συνεχίζουν να επιχειρούν σε όλα τα μέτωπα των πυρκαγιών και σε αρκετές περιπτώσεις υπό πολύ αντίξοες συνθήκες», ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου της πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός αναφορικά με την πυρκαγιά στην Καλλιθέα Λουτρακίου τόνισε ότι «καταβάλλονται μεγάλες προσπάθειες ώστε να περιοριστεί το μέτωπο της πυρκαγιάς και να μην περάσει την Εθνική Οδό», ενώ στη συνέχεια κάλεσε τους οδηγούς να αποφύγουν τη διέλευση από την Εθνική Οδό Αθηνών – Πατρών. «Παρακαλούμε όλους τους οδηγούς για τη δική σας ασφάλεια να αποφύγετε τη διέλευση σας από την εθνική οδό Αθηνών- Πατρών», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στη δασική πυρκαγιά της Σαρωνίδας, όπως είπε ο κ. Αρτοποιός, επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις και από αέρος 4 ελικόπτερα και 3 αεροσκάφη, καθώς επίσης και στο Καπαρέλλι Βοιωτίας επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις και εναέριες μέχρι την τελική κατάσβεσή της.

Στη δασική πυρκαγιά που εξελίσσεται στον ορεινό όγκο των Δερβενοχωρίων, όπως σημείωσε, ενισχύονται διαρκώς οι δυνάμεις και από όμορες περιφερειακές ενότητες. Στις 18:20 εκδόθηκε προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 προς τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής ώστε να ενημερωθούν για την πυρκαγιά στην περιοχή τους. Αυτή τη στιγμή επιχειρούν εκεί 105 πυροσβέστες 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων 30 οχήματα ενώ από αέρος επιχειρούν 7 αεροσκάφη 4 ελικόπτερα.

«Η ελληνική αστυνομία συμμετέχει στον ευρύτερο επιχειρησιακό σχεδιασμό και συνδράμει ενεργά με ανθρώπινο δυναμικό και μέσα στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών που εκδηλώθηκαν σήμερα Δευτέρα 17 Ιουλίου σε Νέο Κουβαρά Αττικής και Λουτράκι Κορινθίας», ανέφερε η κ. Κωνσταντίνα Δημογλίδου, εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter