H πολιτιστική ατζέντα της εβδομάδας

H πολιτιστική ατζέντα της εβδομάδας

Η ομάδα του Docville σταχυολογεί και προτείνει για το διάστημα από 29 Ιανουαρίου μέχρι 3 Φεβρουαρίου.

«Κάτι καίγεται»

H Νατάσσα Μποφίλιου (κεντρική φωτογραφία) παρουσιάζει για πρώτη φορά στο κοινό τα ολοκαίνουργια τραγούδια που έφτιαξαν για εκείνη ο Θέμης Καραμουρατίδης και ο Γεράσιμος Ευαγγελάτος, τέσσερα χρόνια μετά την «Εποχή του θερισμού». Ο δίσκος αναμένεται να κυκλοφορήσει μες στον χρόνο και εγκαινιάζει τη νέα δημιουργική περίοδο της δεμένης καλλιτεχνικής ομάδας. Την ίδια στιγμή θα ακουστούν τραγούδια που έχουν αφήσει το στίγμα τους την τελευταία εικοσαετία και μάλιστα δοσμένα με νέες δυνατές ενορχηστρώσεις.

INFO
Από 3/02 και κάθε Σάββατο στις 21.30 στο Vox, Iερά Οδός 16

Η Στέγη «μεταμορφώνεται» για τρεις μέρες

Κεντρική Σκηνή χωρίς καθίσματα; Φουαγέ χωρίς λευκά μάρμαρα; Τσιτάτα στις τουαλέτες; Το STEGI.RADIO Takeover αλλάζει εντελώς το κτίριο της Συγγρού για τρεις ολόκληρες μέρες από αργά το απόγευμα έως τις πρώτες πρωινές ώρες. Καλλιτέχνες από το εξωτερικό, μουσικοί της νέας ελληνικής σκηνής, καταξιωμένα συγκροτήματα, παραγωγοί και DJs της νέας γενιάς μετατρέπουν τους χώρους του ιδρύματος σε ζωντανό πομπό με πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα.

INFO
2,3, 4/02, Στέγη Ιδρύματος Ωνάση, Συγγρού 107, Αθήνα

Η Τάνια Τσανακλίδου στο θέατρο Αλσος

Η σημαντική ερμηνεύτρια παρουσιάζει ένα εξωστρεφές πρόγραμμα με τραγούδια από όλο το φάσμα της δισκογραφίας της, έχοντας συμπληρώσει ήδη 50 χρόνια στο τραγούδι. Με το μοναδικό ταμπεραμέντο της μοιράζεται τη σκηνή του Αλσους με τους εξαιρετικούς μουσικούς της Κώστα Νικολόπουλο, Βασίλη Παναγιωτόπουλο, Νίκο Παπαϊωάννου και Παναγιώτη Τσεβά. Στις αποσκευές της Τάνιας θα βρίσκονται η «Ζελατίνα», Η «Σωτηρία της ψυχής», το «Φίλε», το «Πάτωμα», τα «Ησυχα βράδια» με την ερμηνεία και την εφηβική δίψα της.

INFO
Από 29/01 και κάθε Δευτέρα, 21.00, θέατρο Αλσος χειμερινό, Ευελπίδων 4, Κυψέλη – Πεδίον του Αρεως

«Οι δύο χέστηδες»

Ο Βασίλης Παπαβασιλείου μεταφράζει και σκηνοθετεί μια μονόπρακτη φαρσοκωμωδία-βαριετέ (βοντβίλ) γραμμένη το 1860 από τον δημοφιλή και επίσης μετρ του είδους Ευγένιο Λαμπίς σε συνεργασία με τον Μαρκ Μισέλ. Αυτή η δροσερή και απολαυστική κωμωδία, που παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, σατιρίζει μέσα από ξεκαρδιστικές καταστάσεις τόσο τις ανθρώπινες αδυναμίες όσο και τα κοινωνικά ήθη της εποχής της. Τα ζητήματα που θίγει το έργο, όπως τα προβλήματα που προκαλούν στη ζωή και στις σχέσεις μας η υπερβολική ευγένεια και η δειλία αλλά και το καυτό θέμα της γυναικείας χειραφέτησης, δεν έχουν πάψει να μας απασχολούν.

INFO
Από 2/2, 21.00, Θέατρο Τέχνης Κ. Κουν – Σκηνή Φρυνίχου

«Ο Θεόδωρος Τερζόπουλος συναντά τον Χάινερ Μύλλερ»

Το θέατρο Αττις διοργανώνει παρουσίαση του βιβλίου «Στον λαβύρινθο. Ο Θεόδωρος Τερζόπουλος συναντά τον Χάινερ Μύλλερ», μια αναζήτηση του πυρήνα του θεάτρου, των κοινωνικών και πολιτικών προεκτάσεών του από τους δυο σπουδαίους δημιουργούς, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κείμενα. Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι Γιάννης Καλιφατίδης (μεταφραστής, μουσικός), Γιώργος Σαμπατακάκης (αναπληρωτής καθηγητής Θεατρολογίας στο Πανεπιστήμιο Πατρών), Πηνελόπη Χατζηδημητρίου (δρ Θεατρολογίας, διδάσκουσα στο ΑΠΚΥ) και Θεόδωρος Τερζόπουλος (σκηνοθέτης).

INFO
29/01, 21.30, θέατρο Αττις

Η αυθεντική μπάντα της Εϊμι Γουάινχαουζ στην Αθήνα

Μία μοναδική συναυλία πρόκειται να χαρίσει στο ελληνικό κοινό η αυθεντική μπάντα της μεγάλης Βρετανίδας σταρ, Εϊμι Γουάινχαουζ, που σημάδεψε με τη χροιά της φωνής της μία ολόκληρη γενιά. Με επικεφαλής τον επί σειρά ετών μουσικό διευθυντή και μπασίστα της, Ντέιλ Ντέιβις, στήνεται μία μεγάλη γιορτή- αφιέρωμα στην καριέρα και στη μουσική της Amy που κατάφερε να καθορίσει τη γενιά της. Back to black, Rehab, You know I ‘m no good, Tears dry on their own είναι μόνο μερικά από τα κομμάτια που θα απολαύσουμε με τη φωνή της Μπροντ Σαντέ συνδυαστικά με οπτικό υλικό που έχει διαμορφωθεί αποκλειστικά για την παράσταση και την καθιστά μία αξέχαστη εμπειρία για όλους τους θεατές που την έχουν παρακολουθήσει ανά τον κόσμο.

INFO
3/2, Christmas Theater, στις 21.00

Ο πρωτομάστορας του ακράιου ήχου στην Αθήνα

Μια από τις σπουδαιότερες μορφές του ακραίου ήχου στο μέταλ θα βρεθεί για μία συναυλία στην Αθήνα. Ο λόγος για τον Τομ Γκέιμπριελ Γουόριορ που θ’ ανέβει στη σκηνή του Gagarin205 τους Triumph of Death, το πρότζεκτ που γεννήθηκε από τις στάχτες των Hellhammer. Πρόκειται για μία παθιασμένη μετενσάρκωση του πνεύματος του συγκροτήματος έχοντας στο τιμόνι τον ίδιο άνθρωπο που βρισκόταν στο προσκήνιο του κινήματος, με σκοπό να αποτίνει φόρο τιμής στην ωμή ενέργεια που όριζε τις πρώτες μέρες του ακραίου μέταλ, όταν ο πειραματισμός και η επαναστατικότητα ήταν στο επίκεντρο της καλλιτεχνικής έκφρασης. Μαζί του σε ρόλο co-headliner οι Ιρλανδοί Primordial, το συγκρότημα που κατάφερε να παντρέψει το black και το doom metal με τις μελωδίες της κέλτικης μουσικής. Τη συναυλία θα ανοίξουν δύο ελληνικά συγκροτήματα, οι Cursed Blood και οι Triumpher.

INFO
3/2, Gagarin 205, ώρα έναρξης: 18.25

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter