Η προειδοποίηση της «Καθημερινής» στον Μητσοτάκη και η αντίδραση του Κουρτάκη

Η προειδοποίηση της «Καθημερινής» στον Μητσοτάκη και η αντίδραση του Κουρτάκη

Οι συνεχείς κυβερνητικές αποτυχίες και το χάος που επικρατεί στις αποφάσεις και ιδιαίτερα όσον αφορά την αντιμετώπιση της πανδημίας έχουν προκαλέσει ρωγμές όπως φαίνεται στον γαλάζιο φιλοκυβερνητικό Τύπο που μέχρι τώρα πλην ορισμένων εξαιρέσεων όλα ήταν τέλεια με την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Άλλοτε τα κρύβανε κάτω από το χαλί, άλλοτε τα ωραιοποιούσαν και άλλοτε απλά τα διαστρέβλωναν.

Οι συνεχείς υπερβολές του φιλοκυβερνητικού Τύπου είχαν μάλιστα προκαλέσει τόσες γελοιότητες που αν δεν ήταν τραγικές θα μπορούσαν να ήταν θεατρικές επιθεωρήσεις.

Ας σκεφτούμε μόνον τους υπερθετικούς βαθμούς για τον πρωθυπουργό και τη σύζυγό του…

Η ηχηρή προειδοποίηση ήρθε όμως από την ναυαρχίδα του συντηρητικού Τύπου, στην πρώτη της σελίδα και μάλιστα στο ολιγόλογο «Κύριο Άρθρο» της που αποτυπώνει και την επίσημη γραμμή.

Μέσα σε περίπου 70 λέξεις αποτυπώνει τα πλήγματα στην αξιοπιστία της κυβέρνησης και τις παλινωδίες καταλήγοντας πως η εικόνα αυτή «δεν επιτρέπεται να συνεχιστεί».

Στο «ΚΥΡΙΟ ΑΡΘΡΟ» της Καθημερινής της Τετάρτης 22 Δεκεμβρίου έγραφε:

«Παλινωδίες

Η αντιμετώπιση της πανδημίας δεν είναι εύκολη υπόθεση. Οι κυβερνητικής διαρροές όμως, που αναιρούνται το επόμενο πρωί, τα μπρος-πίσω, υπό την πίεση διαφόρων ομάδων, ροκανίζουν την αξιοπιστία της κυβέρνησης και προκαλούν αδικαιολόγητη αβεβαιότητα. Ας μπει μια τάξη, λοιπόν, στο ποιος μιλάει και πότε, ποιος αποκλείει προκαταβολικά μέτρα που μπορεί να φανούν αναγκαία σε μερικές ημέρες. Η εικόνα που προβάλλουν κυβέρνηση και ειδικοί δεν επιτρέπεται να συνεχιστεί.»

Μπορεί για κάποιον σώφρονα η αποτύπωση αυτής της πραγματικότητας να ήταν απολύτως λογική μετά τα συνεχή αυτογκόλ και τις αποτυχίες της κυβέρνησης, δεν ήταν όμως λογική για τους άγρυπνους φύλακες του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Στην προειδοποίηση της «Καθημερινής» του Θέμη Αλαφούζου απάντησαν τα Παραπολιτικά του Γιάννη Κουρτάκη:

«ΑΛΛΑΓΗ «ΓΡΑΜΜΗΣ» ΑΠΟ «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»

Πλέον, διά γυμνού οφθαλμού έχει γίνει αντιληπτή η αλλαγή «γραμμής» από την «Καθημερινή» του Θέμη Αλαφούζου. Το χθεσινό πρωτοσέλιδο ήταν κάτι περισσότερο από ενδεικτικό της απόφασης που έχει λάβει η ιδιοκτησία της ναυαρχίδας του Φαλήρου. Όσοι –και δεν είναι λίγοι- συνομιλούν με τον εκδότη Αλαφούζο έχουν συνειδητοποιήσει (και μάλιστα από καιρό) την απόφασή του να κινηθεί κριτικά απέναντι στον Μητσοτάκη.»

  • Αντίθετα επιχειρηματικά συμφέροντα;
  • Πιέσεις προς την κυβέρνηση;
  • Συνειδητοποίηση πως μετά από τόσα λάθη, αν δεν διορθωθούν, πορευόμαστε προς τα βράχια;
  • Από την άλλη έχουν προειδοποίηση από πλευράς Μαξίμου;

Όπως και να έχει, τα Παραπολιτικά δηλώνουν προσήλωση στην κυβέρνηση Μητσοτάκη επισημαίνοντας τη ρωγμή στο κυβερνητικό στρατόπεδο.

Σίγουρα βλέπουν τις τραγικές επιλογές της ομάδας Μητσοτάκη. Άλλοι δηλώνουν υποταγή, άλλοι απλά επισημαίνουν πως η εικόνα χαλάει.

Και οι δύο ωστόσο μιλούν για την εικόνα, όχι για την ουσία.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter