Η Ρωσία κατηγορεί την Ουκρανία για πλήγμα στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια

Η Ρωσία κατηγορεί την Ουκρανία για πλήγμα στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια

Την ώρα που ο γενικός διευθυντής της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ) Ραφαέλ Γκρόσι βρίσκεται καθ’ οδόν προς τον πυρηνικό ηλεκτροπαραγωγικό σταθμό στη Ζαπορίζια ο επικεφαλής της υποστηριζόμενης από τους Ρώσους από τους Ρώσους διοίκησης της πόλης Ενεργοντάρ, Αλεξάντερ Βόλγα, δήλωσε την Δευτέρα ότι οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας, χρησιμοποιώντας το αμερικανικό οβιδοφόρο M777, έπληξαν την οροφή ειδικού κτιρίου στο έδαφος του πυρηνικού σταθμού, σύμφωνα με πληροφορίες του πρακτορείου RIA Novosti.

Ειδικότερα, ο Βλαντίμιρ Ρογκόφ, μέλος διοίκησης της περιοχής της Ζαπορίζια, ανήρτησε μια φωτογραφία στο Telegram που δείχνει κατά τον ίδιο μια τρύπα στη στέγη ενός κτιρίου που χρησιμοποιείται για την αποθήκευση καυσίμου του αντιδραστήρα των εγκαταστάσεων.

Υπενθυμίζεται ότι εδώ και εβδομάδες Κίεβο και Μόσχα αλληλοκατηγορούνται ότι θέτουν σε κίνδυνο τον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια, κοντά στην πόλη Ενερχοντάρ, πάνω στον Δνείπερο ποταμό, που θέτουν σε κίνδυνο την εγκατάσταση.

Η ουκρανική εταιρεία Energoatom, η οποία διαχειρίζεται την εγκατάσταση, προειδοποίησε προχθές Σάββατο εναντίον του κινδύνου να υπάρξει διαρροή ραδιενέργειας και πυρκαγιά έπειτα από νέα πλήγματα. Τις τελευταίες εβδομάδες η Ζαπορίζια προκαλεί ολοένα εντονότερες ανησυχίες στη Δύση και ο ΟΗΕ καλεί να σταματήσει κάθε στρατιωτική δραστηριότητα γύρω από την εγκατάσταση.

Πηγή: AFP, RIA Novosti

Διαβάστε επίσης:

Ουκρανία: Ανησυχία για τον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια – Καθ’ οδόν ομάδα του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
29/04/2024, 16:32
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter