Η Ryanair καλεί τους επιβάτες να… διαμαρτυρηθούν για τις απεργίες στην εναέρια κυκλοφορία

Η Ryanair καλεί τους επιβάτες να… διαμαρτυρηθούν για τις απεργίες στην εναέρια κυκλοφορία

Αίσθηση προκαλεί ένα ψήφισμα που προωθεί μέσω της ιστοσελίδας της η πασίγνωστη αεροπορική εταιρεία Ryanair. Θα μπορούσε να είναι κάποιο είδος… σπαμ που φτάνει στα e-mail προκαλώντας σύγχυση. Αλλά δυστυχώς δεν είναι. Μία από τις πιο γνωστές low cost εταιρείες, έχει εγκαινιάσει μία καμπάνια με την οποία καλεί τους πολίτες, τους επιβάτες να υπογράψουν ψήφισμα… διαμαρτυρίας -ούτε λίγο ούτε πολύ- για τις απεργίες στην εναέρια κυκλοφορία.

Με τίτλο «Προστατέψτε τους επιβάτες – Κρατήστε ανοιχτό τον ουρανό της ΕΕ – Υπογράψτε σήμερα» η ιρλανδική εταιρεία καλεί τους επισκέπτες του ιστότοπού της να υπογράψουν ένα αίτημα το οποίο εξηγεί ως εξής: «Η Ryanair καλεί την Ursula Von Der Leyen να προστατεύσει τις πτήσεις των Ελλήνων επιβατών και να διατηρήσει ανοιχτό τον εναέριο χώρο της ΕΕ κατά τη διάρκεια των απεργιών της ΥΠΑ».

Κοντολογίς, καλεί τους πολίτες να στείλουν μήνυμα στην ΕΕ για να πάρει μέτρα ενάντια στο κεκτημένο και αναφαίρετο δικαίωμα για απεργία στα αεροδρόμια.

Και συνεχίζει γράφοντας πώς μας (σ.σ. το επιβατικό κοινό) επηρεάζουν οι απεργίες της γαλλικής υπηρεσίας ΕΕΚ. Παράλληλα, επισημαίνοντας ότι η ΕΕ πρέπει να πράξει ως εξής: «Να υποχρεώσει τα σωματεία της γαλλικής υπηρεσίας ΕΕΚ να συμμετέχουν σε δεσμευτική διαιτησία και όχι σε απεργίες».

Αναφέρει λοιπόν η ιστοσελίδα:

«Πώς σας επηρεάζουν οι απεργίες της γαλλικής υπηρεσίας ΕΕΚ:

«- Οι απεργίες της γαλλικής υπηρεσίας Ελέγχου Εναέριας Κυκλοφορίας έχουν δημιουργήσει προβλήματα σε πάνω από 1.000.000 επιβάτες το 2023 έως σήμερα. .

– Ενώ οι πτήσεις της Γαλλίας είναι προστατευμένες, οι πτήσεις που περνάνε από/προς τη Γαλλία ακυρώνονται.

– Η Γαλλία προστατεύει τις πτήσεις εσωτερικού χρησιμοποιώντας το νόμο περί ελάχιστης εξυπηρέτησης, ενώ οι πτήσεις που δεν αφορούν τη Γαλλία ακυρώνονται.

– Η ΕΕ δεν προστατεύει τις πτήσεις που περνούν πάνω από τον γαλλικό εναέριο χώρο, οπότε εκατομμύρια μη Γάλλοι επιβάτες (πολλοί από τους οποίους ταξιδεύουν από/προς την Ελλάδα) θα αντιμετωπίσουν ακυρώσεις πτήσεων κατά τη διάρκεια των επαναλαμβανόμενων απεργιών της γαλλικής υπηρεσίας ΕΕΚ αυτό το καλοκαίρι.

Τι πρέπει να κάνει η ΕΕ:

1. Να προστατέψει τις πτήσεις της ΕΕ (με τους νόμους περί ελάχιστης εξυπηρέτησης) όπως ισχύουν στην Ελλάδα και την Ιταλία.

2. Να επιτρέψει στις υπόλοιπες υπηρεσίες ΕΕΚ της Ευρώπης να διαχειρίζονται τις πτήσεις που περνούν από τη Γαλλία, όταν απεργεί η γαλλική υπηρεσία ΕΕΚ.

3. Να υποχρεώσει τα σωματεία της γαλλικής υπηρεσίας ΕΕΚ να συμμετέχουν σε δεσμευτική διαιτησία και όχι σε απεργίες».

Φυσικά υπάρχει και η αγγλική έκδοση:

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter