Η στιγμή που ισραηλινός πύραυλος σκοτώνει δημοσιογράφο σε live μετάδοση (Video)

Η στιγμή που ισραηλινός πύραυλος σκοτώνει δημοσιογράφο σε live μετάδοση (Video)

Όπως μεταδίδει το Al Jazeera ο Ali Hashem από την πλευρά του Λιβάνου στα σύνορα Ισραήλ-Λιβάνου: «Η ομάδα μας χωρίστηκε από αυτή την ομάδα. Πήγαν σε ένα σημείο με θέα το τοπίο. Ήταν συνάδελφοι από το Al Jazeera, από το Reuters, από το AFP. Φαίνεται ότι ένα βλήμα από τανκ τους χτύπησε άμεσα. Ήταν φρικτό. Η ομάδα ήταν καθαρή, όλοι φορούσαν κράνη και μπουφάν ασφαλείας με την ένδειξη “Τύπος”. Βρίσκονταν σε ανοιχτό χώρο. Ήταν σε ένα λόφο, ήταν ανοιχτό για να το βλέπουν όλοι. Δύο από τους συναδέλφους μας βρίσκονται στο νοσοκομείο. Ένας άλλος συνάδελφος, ένας πολύ καλός φίλος έχασε τη ζωή του».

Η δημοσιογράφος του Al Jazeera Carmen Joukhadar και ο εικονολήπτης Elie Brakhya είναι μεταξύ των τραυματιών.

Λίγο αργότερα έγινε γνωστό πως ένας εικονολήπτης του Reuters σκοτώθηκε ενώ εργαζόταν στο νότιο Λίβανο, ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων.

Ανακοίνωση του Reuters αναφέρει: «Με βαθιά θλίψη πληροφορηθήκαμε ότι ο εικονολήπτης μας, Issam Abdallah, σκοτώθηκε.

Ο Issam ήταν μέλος του συνεργείου του πρακτορείου στο νότιο Λίβανο που παρείχε ζωντανή σύνδεση», ανέφερε το Reuters.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την ώρα που ο ισραηλινός στρατός χτύπησε και σκότωσε δημοσιογράφο το επίσημο site του IDF ανακοινώνει ότι χτύπησαν τρομοκράτες της Χεζπολάχ.

Για «εσκεμμένη επίθεση» κάνουν λόγο οι Ρεπόρτερς Χωρίς Σύνορα

Ο Jonathan Daghar, επικεφαλής του γραφείου Μέσης Ανατολής στους Δημοσιογράφους Χωρίς Σύνορα, δήλωσε στο Al Jazeera ότι οι πρώτες πληροφορίες δείχνουν ότι οι δημοσιογράφοι χτυπήθηκαν στον Λίβανο από εσκεμμένη ενέργεια αφού ήταν αναγνωρίσιμοι και δεν ήταν περικυκλωμένοι από μαχητές.

«Έχουμε ακόμα λίγες πληροφορίες που λείπουν, αλλά όλα όσα έχουμε και γνωρίζουμε μέχρι στιγμής δείχνουν μια εσκεμμένη επίθεση», δήλωσε στο αραβικό Μέσο. «Θα εξετάσουμε ακόμη όλες τις πληροφορίες, αλλά αν αποδειχθεί ότι είναι εσκεμμένες, τότε μιλάμε για έγκλημα πολέμου», υπογράμμισε.

Ο Daghar ανακάλεσε στη μνήμη μια άλλη επίθεση ισραηλινών με θύμα δημοσιογράφο: ο λόγος για τη Σιρίν Αμπού Ακλέ, το 2022, η οποία φορούσε επίσης ένα γιλέκο με το διακριτικό «Τύπος». Μέχρι σήμερα «υπάρχει ακόμα ατιμωρησία για αυτό το έγκλημα», τόνισε.

Ο Daghar κάνει μνεία επίσης και στους άλλους εργαζόμενους στον Τύπο που έχουν χάσει τη ζωή τους στο πεδίο της μάχης από το προηγούμενο Σάββατο: «Άλλοι επτά δημοσιογράφοι που εργάζονται στη Γάζα σκοτώθηκαν από το Σάββατο 7 Οκτωβρίου».

Διαβάστε σχετικά: Δραματικές στιγμές στον Λίβανο: Ρουκέτα χτυπάει δημοσιογράφους- Νεκρός εικονολήπτης του Reuters & 5 τραυματίες (Video)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter