Η ταινία της εβδομάδας: Η Μαίρη Πόπινς Επιστρέφει *** (Trailer)

Η ταινία της εβδομάδας: Η Μαίρη Πόπινς Επιστρέφει *** (Trailer)

Η Μαίρη Πόπινς επιστρέφει για να βοηθήσει τη νέα γενιά της οικογένειας Μπανκς να ξαναβρεί τη χαρά και τη μαγεία στη ζωή μετά από μια απώλεια. 

Η αινιγματική νταντά καταφτάνει παρέα με το φίλο της Τζακ, έναν αισιόδοξο φανοκόρο που φέρνει φως -και ζωή- στους δρόμους του Λονδίνου.

Στη νέα Mary Poppins της Disney, η καταπληκτική Έμιλι Μπλαντ («Σικάριο», «The Girl on the Train») παίρνει ένα θρυλικό ρόλο που ταυτίστηκε ανεξίτηλα με την Τζούλι Αντριους και του δίνει νέα πνοή μαζί με μια περισσότερο μπριόζα ερμηνεία, που ταράζει τα ιερά θεμέλια του αρχικού φιλμ. Δεν εννοούμε βέβαια πως το σίκουελ του Ρομπ Μάρσαλ («Σικάγο», «Nine») είναι ανώτερο της κλασικής ταινίας των 60ς αλλά πετυχαίνει να γίνει ένας άξιος συνεχιστής του που εκμοντερνίζει την ιστορία της μαγικής νταντάς (από το Βικτοριανό Λονδίνο μεταφερόμαστε στην εποχή της μεγάλης Ύφεσης του 1930, όπου πολλές λονδρέζικες οικογένειες βιώνουν την οδυνηρή απώλεια περιουσιών και σπιτιών) και ταυτόχρονα πετυχαίνει να γίνει μια θαυμάσια ψυχαγωγική ταινία. 

Ένα μιούζικαλ με εμπνευσμένα μουσικοχορευτικά, σεκάνς όπου το παραμυθένιο animated στοιχείο δένει υποδειγματικά με τις ανθρώπινες μορφές και εύστοχο διαχρονικό πολιτικοκοινωνικό σχόλιο ειδικά από τη στιγμή που βλέπουμε τον κακό τραπεζίτη του Κόλιν Φερθ να κάνει τις μπαμπεσιές του για να αρπάξει το σπίτι της οικογένειας Μπανκς. Πριν και πάνω από όλα όμως αυτή είναι μια ταινία της Μαίρη Πόπινς. Πράγμα που σημαίνει ότι δίπλα σε κάθε μουντή, βαρετή ή σκιώδη πλευρά της καθημερινότητας, υπάρχει το αντίδοτο της μαγικής περιπέτειας και της ακαταμάχητης φαντασίας. 

 Σε αυτό το ολοκαίνουριο, γεμάτο φρεσκάδα αλλά και πιστό στο πνεύμα της πρώτης ταινίας, σίκουελ η Mary Poppins ξέρει πώς να κάνει τη νέα γενιά να βρει όχι απλά το δρόμο της αλλά και τη χαρά της ζωής.

Η Μαίρη Πόπινς Επιστρέφει (Mary Poppins Returns) (***)

Φαντασίας αμερικανικής παραγωγής 2018 (130)

Σκηνοθεσία: Ρομπ Μάρσαλ 

Πρωταγωνιστούν: Εμιλι Μπλαντ, Λιν-Μάνουελ Μιράντα, Μπεν Γουίσο, Εμιλι Μόρτιμερ, Τζούλι Γουόλτερς, Κόλιν Φερθ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter