Η τέλεια Cheese & Wine βραδιά έχει…Γεύση Ελλάδας!

Η τέλεια Cheese & Wine βραδιά έχει…Γεύση Ελλάδας!

Άλλο ένα Αυγουστιάτικο Σαββατόβραδο στην Αθήνα, μακριά από το μπλε του Αιγαίου.

Ευτυχώς, λίγοι καλοί φίλοι στη βεράντα και ποιοτικά μεζεδάκια από τον τόπο μας αρκούν για να μας «ταξιδέψουν» – έστω γευστικά – σε αγαπημένα νησιά όπως τα Κύθηρα, η Θάσος, η Κως, η Νάξος και η Σύρος.

Εύκολα και γρήγορα – δίχως πολύ κόπο – αλλά και οικονομικά, μπορούμε να εντυπωσιάσουμε τους γευστικούς κάλυκες των αγαπημένων μας προσώπων. Τι θα χρειαστούμε; Πρωτίστως καλή διάθεση, λίγο χρόνο και φυσικά το πιο όμορφο χαμόγελό μας όταν θα τους υποδεχτούμε με Γεύσεις Αιγαίου σε μια Cheese & Wine βραδιά στο σπίτι.

Το «μενού» είναι μια εύκολη υπόθεση, αφού μία βόλτα έως το κοντινότερο κατάστημα ΑΒ μας λύνει τα χέρια. Έως τις 14 Αυγούστου βρίσκουμε διαλεχτά είδη από τα νησιά του Αιγαίου μας, που έρχονται να μας θυμίσουν εκείνο το μεσημέρι των διακοπών μας στον τόπο που τα «γέννησε»… Τότε που τα απολαύσαμε με ένα ποτήρι κρασί!

Οι επιλογές μας, λοιπόν, πολλές και μοναδικές! Ας δούμε μερικές από αυτές για μια ξεχωριστή Cheese & Wine βραδιά:

Παξιμαδάκια… τα αυθεντικά

Αμέσως μόλις είδα τα Παξιμάδια Λαδιού Κυθήρων από τη σειρά «Η ΑΒ Κοντά στην Ελληνική Γη», ήξερα πως θα έχουν περίοπτη θέση στο τραπέζι, καθώς όλοι λατρεύουν τη μεστή γεύση τους. Πήρα και μια συσκευασία παραπάνω. Χαμένα δε θα πάνε, φυσικά. Εναλλακτική επιλογή, τα Παξιμάδια Ολικής Λήμνου από τη σειρά «Η ΑΒ Κοντά στην Ελληνική Γη». Νοστιμότατα & υγιεινά.

Πείτε… cheese

Και πάμε τώρα στο απαιτητικό κομμάτι του μενού μας, καθώς ένα Cheese & Wine που… σέβεται τους προσκεκλημένους του πρέπει να συνδυάζει διαφορετικές γεύσεις για όλα τα γούστα.

Κάπως έτσι, κατόπιν ώριμης σκέψης κατέληξα σε Γραβιέρα Νάξου 12μηνης ωρίμασης, ένα εξαιρετικής υφής γλυκό τυρί, με γεμάτη, πλούσια γεύση & έντονο το άρωμα του βουτύρου και του γάλακτος, ενώ σε πιο ήπιες νότες ξεπροβάλλουν τα αρώματα καρυδιού & αμυγδάλου, Ανθότυρο Νάξου γλυκό Υψιπέδων, μια μυστική συνταγή του νησιού με γλυκιά γεύση και νότες καρυδιού & βουτύρου, Πεκορίνο Ίου Παλαίωσης 18 μηνών, ένα έξοχο τυρί με φρουτώδη & μεστή γεύση, Γραβιέρα Τήνου, μια γεύση που όλοι αναζητούμε, ενώ αποτελεί την εξέλιξη του παλιού «βραστού τυριού» που τυροκομούν ακόμη οι τηνιακές αγρότισσες, Κεφαλοτύρι Αιγαίου 24μηνης ωρίμασης, ένα τυρί που διακρίνεται για το θαλασσινό χαρακτήρα & την επίγευση ξηρών καρπών και Κρασοτύρι, ένα παραδοσιακό τυρί από το νησί της Κω. Τι είναι αυτό; Ένα κυλινδρικό τυρί με καφεκόκκινο ένδυμα, που του δίνει η παραμονή του σε άλμη εμπλουτισμένη με οινολάσπες!

Ναι, είναι όλα τόσο λαχταριστά και ιδιαίτερα!

Οίνος ευφραίνει (…)

Πάμε τώρα στα κρασιά. Από τη στιγμή που πρόκειται να συνοδεύσουμε με κρασί τα τυριά που επιλέξαμε, δεν θα μπορούσαμε παρά να προτάξουμε στο τραπέζι μας το λευκό κρασί. Πρώτη δική μου επιλογή μία φιάλη Λήμνια Γη Λευκός Οίνος. Ένα ευχάριστο και δροσερό λευκό κρασί, με χαρακτηριστικά λουλουδάτα αρώματα και όμορφη οξύτητα.

Για κλείσιμο, «ταξίδεψα» ως τη Σάμο και η επιλογή μου ήταν ένα μπουκάλι Σάμος Μοσχάτο, ένας λευκός και γλυκύς οίνος. Προέρχεται από σταφύλια βιολογικής γεωργίας, με αρώματα φρούτων, λουλουδιών, μελιού, καραμέλας και το απολαμβάνουμε ως επιδόρπιο με φρούτα ή γλυκά. «Οίνος ευφραίνει καρδίαν ανθρώπου», ως γνωστόν.

Και γλυκό με γεύση Ελλάδας

Και παρότι η βραδιά μας είναι Cheese & Wine, ας μην κρυβόμαστε! Όλοι περιμένουμε την ώρα του γλυκού… Οι Γεύσεις Ελλάδας της ΑΒ έχουν τη λύση και για αυτό. Προσωπικά, επέλεξα να ετοιμάσω ένα γλυκό με γιαούρτι και μέλι Θάσου από τη σειρά «Η ΑΒ Κοντά στην Ελληνική Γη».

Το αποτέλεσμα; Οι λίγοι και εκλεκτοί καλεσμένοι μου ενθουσιάστηκαν και κανονίσαμε να επαναλάβουμε τη βραδιά, εφόσον φυσικά προηγηθεί ο κατάλληλος ανεφοδιασμός από το γειτονικό κατάστημα της ΑΒ Βασιλόπουλος, το οποίο φροντίζει να μας «ταξιδεύει» γευστικά με προϊόντα εξαιρετικής ποιότητας.

Ο κατάλογος… ξεχωριστός και μακρύς! Πάρτε μία… γεύση πατώντας εδώ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter