Η Υπατη Αρμοστεία για τον εμβολιασμό των προσφυγόπουλων

Η Υπατη Αρμοστεία για τον εμβολιασμό των προσφυγόπουλων

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (ΥΑ), σε ανακοίνωσή της σχετικά με άρθρο που δημοσιεύτηκε στην ενημερωτική ιστοσελίδα «inside story» και αφορά τους εμβολιασμούς των προσφυγόπουλων, αναφέρει ότι «η θέση της για τις πολιτικές και την πρακτική εμβολιασμού των παιδιών προσφύγων, παρουσιάζεται λανθασμένα στην κοινή γνώμη και στη Βουλή».

Εξηγεί δε, ότι υπήρξε παρανόηση με ένα μέλος του προσωπικού της Ύπατης Αρμοστείας στην Αθήνα, στο πλαίσιο τεχνικών συζητήσεων με ΜΚΟ, που οδήγησε σε ανακριβή παρουσίαση της κατάστασης. Δεν υπήρξε καμιά επίσημη επιστολή από πλευράς της ΥΑ που να περιέχει αυτή την παρανόηση.

Η Ύπατη Αρμοστεία δεν έχει αποδεικτικά στοιχεία που να στηρίζουν, ότι τυχόν κενά στους εμβολιασμούς των παιδιών προσφύγων και μεταναστών στην Ελλάδα, συνιστούν ανησυχητικό κίνδυνο για τη δημόσια υγεία, αναφέρεται στην ανακοίνωση. Επίσης, οι εμβολιασμοί των αγοριών και κοριτσιών αυτών, διεξάγονται τόσο από δημόσιους φορείς υγείας, όσο από μη κυβερνητικές οργανώσεις σε όλη τη χώρα.

Το υπουργείο Υγείας έχει επιβεβαιώσει στην Ύπατη Αρμοστεία, ότι θα συνεχίσει να διασφαλίζει, ότι όλα τα παιδιά που φτάνουν στα νησιά και την ενδοχώρα, θα μπορούν να επωφεληθούν από τις σχετικές ενημερώσεις και τους εμβολιασμούς και ότι θα εξακολουθήσει να παρέχει εμβόλια. Ακολούθως, το αρμόδιο υπουργείο έχει διαβεβαιώσει την ΥΑ για την ετοιμότητά του να συνεχίσει τη συνεργασία του με εξειδικευμένες και έμπειρες ΜΚΟ, για τη διεξαγωγή των εμβολιασμών.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter