Η ζούγκλα με τα «θηρία»

Η ζούγκλα με τα «θηρία»

To ελληνικό ποδόσφαιρο εξακολουθεί να είναι ζούγκλα με «θηρία» που διψούν για αίμα με θύματα τους αντίπαλους ποδοσφαιριστές, προπονητές ή παράγοντες. Η επιβεβαίωση του κανόνα αυτήν τη φορά ήρθε σε ένα παιχνίδι-διαφήμιση για τη Σούπερ Λίγκα 1, στο οποίο παίχτηκε ποδόσφαιρο υψηλού επιπέδου για 49 λεπτά και εντελώς αναίτια εκτοξεύτηκε μια κροτίδα από την εξέδρα. Δεν υπήρξε κάποια πρόκληση και απλώς ένας ανεγκέφαλος οπαδός πέταξε μια κροτίδα τινάζοντας στον αέρα ένα τόσο σημαντικό ντέρμπι.

Οι βαρόνοι της μπάλας έχουν τη δυνατότητα, εφόσον το σχεδιάσουν, να ελέγχουν τα πάντα στο ποδόσφαιρο, εκτός από την καφρίλα της εξέδρας. Αυτή η «μάχη» είναι χαμένη από χέρι σε ό,τι αφορά τους αγώνες της ΣΛ1, που είναι το βασίλειο του χουλιγκανισμού και της γενικότερης ατιμωρησίας. Δεν υπάρχει καμία λογική σε αυτήν την αρρωστημένη κατάσταση που διαρκεί πολλά χρόνια και σε ένα βαθμό συντηρείται από τις ίδιες τις ομάδες που αφήνουν τους οπαδούς τους να περνούν ανεξέλεγκτα στις εξέδρες ό,τι «πυρομαχικά» έχουν στην κατοχή τους και ανά πάσα στιγμή να μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν, διακόπτοντας ένα παιχνίδι.

Σε αγωνιστικό επίπεδο οι ελληνικές ομάδες κάνουν βήματα προόδου και αυτό πιστοποιήθηκε από την πρόκριση ΑΕΚ, Παναθηναϊκού, Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ στους ομίλους διοργανώσεων της UEFA. Ωστόσο, οι συμπεριφορές παραγόντων και κυρίως οπαδών… πυροβολούν στα πόδια και τραυματίζουν σταδιακά μέχρι να «τελειώσουν» το ελληνικό πρωτάθλημα. Και κάπου εδώ είναι και το παράδοξο. Από τη μια οι ιδιοκτήτες ξοδεύουν μια περιουσία για να δημιουργήσουν ανταγωνιστικές ομάδες και από την άλλη το «προϊόν» τους να απαξιώνεται είτε από τους ίδιους είτε από 200-300 χούλιγκαν. Είναι προφανές ότι οι μεγαλοπαράγοντες δεν ενδιαφέρονται πραγματικά να μετατραπεί η ΣΛ1 σε ένα ευρωπαϊκό σύγχρονο πρωτάθλημα. Γι’ αυτό οι «κάφροι» μένουν ατιμώρητοι και το ελληνικό πρωτάθλημα κατακλύζεται από αρνητικές ειδήσεις.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter