ΗΠΑ: Απόσυρση υποψηφιότητας στους Ρεπουμπλικανούς λίγο πριν την πρώτη ψηφοφορία

ΗΠΑ: Απόσυρση υποψηφιότητας στους Ρεπουμπλικανούς λίγο πριν την πρώτη ψηφοφορία

Εξελίξεις στις ΗΠΑ,  λίγες ημέρες πριν την πρώτη ψηφοφορία στην εσωκομματική διαδικασία των Ρεπουμπλικανών για την προεδρία της χώρας.

Ο Κρις Κρίστι, ο μοναδικός υποψήφιος στην εσωκομματική διαδικασία των Ρεπουμπλικάνων που επέκρινε τον Ντόναλντ Τραμπ, ανακοίνωσε πως εγκαταλείπει την κούρσα, μερικά 24ωρα πριν από την πρώτη ψηφοφορία, στην Άιοβα.

«Αναστέλλω την εκστρατεία μου για την προεδρία των ΗΠΑ», είπε σε υποστηρικτές του στη Γουίνταμ, στην πολιτεία Νιου Χάμσιρ. Ο πρώην κυβερνήτης του Νιου Τζέρσεϊ, 61 ετών, ήταν άλλοτε υποστηρικτής του Ντόναλντ Τραμπ, όμως στην τρέχουσα εκστρατεία στράφηκε με σφοδρότητα εναντίον του μεγιστάνα, χαρακτηρίζοντάς τον εγωκεντρικό κι ανέντιμο.

Η ψηφοφορία στην Αϊόβα θα ανοίξει τον χορό μιας εκστρατείας στην οποία ο Τραμπ φαίνεται να έχει μεγάλο προβάδισμα, κρίνοντας από τις δημοσκοπήσεις.

Συγκεκριμένα, πέντε ημέρες προτού ανοίξουν οι κάλπες και ξεκινήσει η διαδικασία ανά πολιτεία, η δημοσκόπηση των Reuters/Ipsos που δημοσιεύτηκε την Τετάρτη, ανέδειξε ότι το 49% των αυτοαποκαλούμενων Ρεπουμπλικανών, στηρίζουν την υποψηφιότητα Τραμπ. Η πρώην κυβερνήτρια της Νότιας Καρολίνας Νίκι Χέιλι κερδίζει τη στήριξη του 12% των Ρεπουμπλικανών και ο κυβερνήτης της Φλόριντα Ρον ΝτεΣάντις του 11%.

Διαβάστε επίσης: ΗΠΑ: Ο Τραμπ προηγείται σημαντικά στην κούρσα για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανικού Κόμματος

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter