ΗΠΑ: Δολοφονήθηκε η επικεφαλής εβραϊκής συναγωγής στο Ντιτρόιτ

ΗΠΑ: Δολοφονήθηκε η επικεφαλής εβραϊκής συναγωγής στο Ντιτρόιτ

Θύμα δολοφονικής επίθεσης έπεσε το Σάββατο το βράδυ η επικεφαλής εβραϊκής συναγωγής στο Ντιτρόιτ, Σαμάνθα Γουόλ. Η 40χρονη έφερε πολλαπλές μαχαιριές, ενώ στο σημείο όπου βρέθηκε νεκρή υπήρχαν ίχνη αίματος που οδηγούσαν στο σπίτι της, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο CBS Detroit.

Ο θάνατος της Γουόλ, συμβούλου στελεχών του Δημοκρατικού Κόμματος και επικεφαλής της συναγωγής Isaac Agree, επιβεβαιώθηκε από την εβραϊκή κοινότητα μέσω ανάρτησης στο διαδίκτυο. «Είμαστε συγκλονισμένοι και θλιμμένοι στο άκουσμα του αδόκητου χαμού της Σαμάνθα Γουόλ, προέδρου του συμβουλίου μας», ανακοίνωσε η συναγωγή. «Επί του παρόντος, δεν έχουμε περισσότερες πληροφορίες, αλλά θα τις κοινοποιήσουμε όταν είναι διαθέσιμες», σημειώνεται.

Η αστυνομία του Ντιτρόιτ έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του δολοφόνου, ενώ αδιευκρίνιστο παραμένει μέχρι στιγμής το κίνητρο του εγκλήματος.

«Συντετριμμένη» δήλωσε η Ελίσα Σλότκιν, μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων, για την οποία είχε εργαστεί στο παρελθόν η Γουόλ. «Η Σαμ ήταν ένας από τους πιο ευγενικούς ανθρώπους που έχω γνωρίσει», έγραψε η γενική εισαγγελέας του Μίσιγκαν, η Ντέινα Νέσελ, στο Twitter.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter