ΗΠΑ: Δύο νεκροί από έκρηξη οχήματος σε γέφυρα στα σύνορα με τον Καναδά (Video)

ΗΠΑ: Δύο νεκροί από έκρηξη οχήματος σε γέφυρα στα σύνορα με τον Καναδά (Video)
WKBW-TV via AP

Σε κατάσταση συναγερμού βρέθηκαν για λίγες ώρες οι αρχές στα βόρεια σύνορα των ΗΠΑ καθώς ένα όχημα εξερράγη σε γέφυρα που συνδέει τις ΗΠΑ με τον Καναδά κοντά στους καταρράκτες του Νιαγάρα.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες η έκρηξη που αναστάτωσε την περιοχή και προκάλεσε τον θάνατο δύο ατόμων πιθανότατα προκλήθηκε από έναν απρόσεκτο οδηγό, ανέφεραν πηγές που γνωρίζουν το θέμα στο Reuters.

Το περιστατικό έλαβε χώρα στη Γέφυρα του Ουράνιου Τόξου μία ημέρα πριν από τις διακοπές των Ευχαριστιών στις ΗΠΑ, μια από τις πιο πολυσύχναστες ημέρες ταξιδιού του χρόνου.

«Καθώς αυτή η κατάσταση είναι ρευστή, αυτό είναι το μόνο που μπορούμε να πούμε αυτή τη στιγμή», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το FBI.

Σύμφωνα με τις αρχές, το όχημα προσπαθούσε να εισέλθει στις ΗΠΑ όταν εξερράγη.

Όλες οι διαβάσεις είναι προς το παρόν κλειστές μέχρι νεωτέρας, αναφέρουν αξιωματούχοι.

Η κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Κάθι Χότσουλ επιβεβαίωσε επίσης ότι υπήρξε ένα περιστατικό και είπε ότι ενημερώθηκε από τις αρχές επιβολής του νόμου.

«Οι κρατικές υπηρεσίες είναι επιτόπου και έτοιμες να βοηθήσουν», ανάρτησε στο X, πρώην Twitter.

Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν

Δύο άνθρωποι που επέβαιναν στο όχημα σκοτώθηκαν ενώ ένας συνοριοφύλακας τραυματίστηκε.

Η κυβερνήτρια της Νέας Υόρκης Κάθι Χόκουλ ανέφερε σε ανάρτησή της στην πλατφόρμα X ότι η πολιτειακή αστυνομία συνεργάζεται με την αντιτρομοκρατική μονάδα του FBI για να ελέγξουν «όλα τα σημεία εισόδου» στην Πολιτεία. Πρόσθεσε ότι θα μεταβεί και η ίδια στο σημείο.

Λίγο νωρίτερα, ο πρωθυπουργός του Οντάριο ανέφερε ότι οι υπηρεσίες επιβολής του νόμου αυτής της καναδικής επαρχίας αξιολογούν την κατάσταση στη γέφυρα Ρέινμποου. Η τοπική αστυνομία πάντως ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι προς το παρόν η ανάμιξή της στη διερεύνηση του συμβάντος είναι «ελάχιστη».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter