ΗΠΑ: Η Neuralink του Ίλον Μασκ πήρε άδεια για δοκιμές εγκεφαλικών εμφυτευμάτων σε ανθρώπους

ΗΠΑ: Η Neuralink του Ίλον Μασκ πήρε άδεια για δοκιμές εγκεφαλικών εμφυτευμάτων σε ανθρώπους

Η εταιρεία εγκεφαλικών εμφυτευμάτων του Ίλον Μασκ, Neuralink έλαβε άδεια από τον αρμόδιο ρυθμιστικό φορέα των ΗΠΑ, για τη διενέργεια της πρώτης κλινικής δοκιμής σε ανθρώπους

«Με ενθουσιασμό γνωστοποιούμε πως λάβαμε την έγκριση του FDA για τη διεξαγωγή της πρώτης κλινικής μελέτης σε ανθρώπους. Πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα που θα επιτρέψει μια μέρα στην τεχνολογία μας να βοηθήσει πολλούς ανθρώπους», ανέφερε η Neuralink σε ανακοίνωσή της στο Twitter.

Μέχρι σήμερα, η Neuralink (εταιρεία που ιδρύθηκε το 2016 και εδρεύει στο Σαν Φρανσίσκο) πραγματοποιούσε σχετικές δοκιμές σε ζώα, μέσω συσκευής που εμφυτεύεται ρομποτικά στον εγκέφαλο αποκωδικοποιώντας την εγκεφαλική δραστηριότητα και στη συνέχεια συνδέοντας τα δεδομένα της έρευνας με υπολογιστές.

Σύμφωνα με την εταιρεία, η εν λόγω διασύνδεση έχει ως στόχο τη θεραπεία ανίατων περιπτώσεων, όπως το να περπατήσουν ξανά άνθρωποι με παραπληγίες, να επανέλθει η όραση σε ανθρώπους με σχετικά προβλήματα, αλλά και η θεραπεία του Αλτσχάιμερ και του Πάρκινσον.

Η Neuralink έχει θέσει ως μακροπρόθεσμο στόχο τον συνδυασμό του ανθρωπίνου εγκεφάλου με την τεχνική νοημοσύνη.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter