ΗΠΑ: Ο Τραμπ και οι… άλλοι – Τι έδειξε νέα δημοσκόπηση για την κούρσα των Ρεπουμπλικανών

ΗΠΑ: Ο Τραμπ και οι… άλλοι – Τι έδειξε νέα δημοσκόπηση για την κούρσα των Ρεπουμπλικανών

Ο Ντόναλντ Τραμπ είναι το ξεκάθαρο φαβορί για την ανάληψη του χρίσματος των Ρεπουμπλικανών για τις προεδρικές εκλογές του 2024.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου Ipsos, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ έχει την υποστήριξη άνω του 60% των ψηφοφόρων του κόμματος.

Συγκεκριμένα, το 61% εξ όσων δηλώνουν ψηφοφόροι των Ρεπουμπλικάνων σκοπεύει να ψηφίσει τον μεγιστάνα στις εσωκομματικές ψηφοφορίες. Χαρακτηριστικό είναι ότι ο Τραμπ προηγείται κατά 50 μονάδες των συνυποψηφίων του.

Διαβάστε επίσης: ΗΠΑ: Ο Τραμπ με έφεση και επίκληση «ασυλίας» προσπαθεί να ξεφύγει από τις ποινικές διώξεις

Τόσο ο κυβερνήτης της Φλόριντας Ρον ΝτεΣάντις, όσο και η πρώην κυβερνήτης της νότιας Καρολίνας και πρεσβευτής της χώρας στα Ηνωμένα Έθνη Νίκι Χέιλι πιστώνονται το 11% των προθέσεων ψήφου όσων δήλωσαν υποστηρικτές του GOP. Ο επιχειρηματίας Βίβεκ Ραμασουάμι δεν ξεπερνά το 5%, ο πρώην κυβερνήτης του Νιου Τζέρσι Κρις Κρίστι το 2%, ενώ το 8% του δείγματος δήλωσε αναποφάσιστο.

Η πρώτη εσωκομματική ψηφοφορία θα διεξαχθεί στην Άιοβα στις15η Ιανουαρίου.

Διαβάστε σχετικά: Μπάιντεν: «Χωρίς τον Τραμπ δεν είμαι σίγουρος ότι θα έθετα ξανά υποψηφιότητα»

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε μέσω διαδικτύου από την 5η ως την 11η Δεκεμβρίου σε δείγμα 1.689 προσώπων που δήλωσαν υποστηρικτές των Ρεπουμπλικάνων. Το περιθώριο στατιστικού σφάλματος είναι ±3 εκατοστιαίες μονάδες.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter