ΗΠΑ: Ομάδα ερευνητών ισχυρίζεται ότι ταυτοποίησε τον κατά συρροήν δολοφόνο Zodiac-Κατηγορούν το FBI για συγκάλυψη

ΗΠΑ: Ομάδα ερευνητών ισχυρίζεται ότι ταυτοποίησε τον κατά συρροήν δολοφόνο Zodiac-Κατηγορούν το FBI για συγκάλυψη

Την ταυτότητα του διαβόητου κατά συρροήν δολοφόνου «Zodiac» ισχυρίζεται ότι εντόπισε μια ομάδα ερευνητών που ερευνά ανεξιχνίαστες υποθέσεις, ενώ παράλληλα επιρρίπτει ευθύνες και στο FBI για συγκάλυψη.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την New York Post, ο δημοσιογράφος, Τόμας Κόλμπερτ, ο οποίος «τρέχει» τον ανεξάρτητο οργανισμό έρευνας «Case Breakers», ισχυρίζεται ότι, παρόλο που το FBI θεωρούσε, ήδη από το 2016, ως ύποπτο έναν βετεράνο της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ ονόματι, Γκάρι Φράνσις Ποστ, δεν διερεύνησε αρκετά τα στοιχεία εις βάρος του.

Η ομάδα δήλωσε ότι το FBI έχει ένα μερικό δείγμα DNA του Ποστ στη βάση δεδομένων του, αλλά δεν χρησιμοποίησε το δείγμα στην έρευνά του για τον κατά συρροή δολοφόνο, που ευθύνεται για πέντε επιβεβαιωμένες δολοφονίες στη βόρεια Καλιφόρνια των ΗΠΑ, στα τέλη της δεκαετίας του 1960.

Ο Κόλμπερτ έκανε λόγο για «συγκάλυψη» καθώς ο συγκεκριμένος «ύποπτος» έφυγε από τη ζωή το 2018.

Σε σχετικό Δελτίο Τύπου που εξέδωσαν οι ανεξάρτητοι ερευνητές, ανέφεραν ότι έχουν συλλέξει και οι ίδιοι δείγμα DNA του Ποστ και ζητούν από την Αμερικάνικη Υπηρεσία να συγκρίνει το συγκεκριμένο δείγμα με αυτό που συλλέχθηκε στον φόνο της Cheri Jo Bates το 1966, για τον οποίο πιστεύουν ότι ευθύνεται ο κατά συρροή δολοφόνος.

Από την πλευρά του το FBI αμφισβητεί ότι η δολοφονία της Bates σχετίζεται με τον Zodiac, ενώ αξιωματούχοι έχουν επανειλημμένως δηλώσει ότι η έρευνα για τον Zodiac είναι ανοικτή.

Οι «Case Breakers» ζητούν να επανεξεταστεί ο χειρισμός της υπόθεσης τόσο από τις τοπικές όσο και από τις ομοσπονδιακές αρχές επιβολής της τάξης, ως έσχατη ένδειξη σεβασμού στα θύματα και τις οικογένειές τους.

Πηγή: Daily Mail, BBC

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter