ΗΠΑ: Πλαφόν στην τιμή της ινσουλίνης ψήφισε η Βουλή των Αντιπροσώπων

ΗΠΑ: Πλαφόν στην τιμή της ινσουλίνης ψήφισε η Βουλή των Αντιπροσώπων

Η Βουλή των Αντιπροσώπων στις ΗΠΑ ψήφισε χθες Πέμπτη νομοσχέδιο, το οποίο αν εγκριθεί από τη Γερουσία, θα μειώσει δραστικά την τιμή της ινσουλίνηςπου είναι ζωτικής σημασίας για εκατομμύρια Αμερικανούς με διαβήτη, οι οποίοι πληρώνουν το σκεύασμα πολύ πιο ακριβά σε σχέση με άλλες χώρες.

Το νομοσχέδιο προτείνει το κόστος για την αγορά ινσουλίνης να μην ξεπερνά τα 35 δολάρια τον μήνα για τους ασφαλισμένους Αμερικανούς, ενώ προβλέπει να οριστεί πλαφόν στην τιμή της ινσουλίνης μέσω των ιδιωτικών εταιρειών ασφάλισης και αυτό να τεθεί σε εφαρμογή σταδιακά μεταξύ του 2023 και του 2024.

Περίπου 7,4 εκατομμύρια Αμερικανοί έχουν ανάγκη ινσουλίνης για τη ρύθμιση του διαβήτη τους, για την οποία τώρα πληρώνουν κατά μέσο όρο 375 δολάρια μηνιαίως, με το κόστος να φτάνει σε κάποιες περιπτώσεις έως και τα 1.000 δολάρια, με αποτέλεσμα πολλοί άνθρωποι να μην τη λαμβάνουν τακτικά.

«Κανείς δεν θα πρέπει να περιορίζει την ποσότητα της ινσουλίνης που πρέπει να λαμβάνει προκειμένου να μειώσει το κόστος, θέτοντας την υγεία του σε κίνδυνο και σε κάποιες περιπτώσεις διακινδυνεύοντας ακόμη και τη ζωή του», δήλωσε ο Δημοκρατικός Φρανκ Παλόουν, επικεφαλής της επιτροπής που

Το νομοσχέδιο υιοθετήθηκε με 232 ψήφους υπέρ, καθώς το ψήφισαν και κάποιοι Ρεπουμπλικάνοι.

«Η θεραπεία αυτή δεν υπόκειται σε πατέντα εδώ και πολύ καιρό, όμως η τιμή της εξακολουθεί να είναι τέσσερις, πέντε, έξι, επτά, δέκα φορές πιο υψηλή από το κόστος παραγωγής. Πρέπει να κάνουμε κάτι», είχε τονίσει την Τετάρτη ο Δημοκρατικός Στένι Χόγιερ.

Το μέτρο αποτελούσε μέρος του φιλόδοξου σχεδίου μεταρρυθμίσεων που προωθούσε ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, το “Build Back Better”, το οποίο δεν κατάφερε να προχωρήσει καθώς δεν έλαβε την απαραίτητη στήριξη στο Κογκρέσο.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter