ΗΠΑ: Πτήσεις «φωτιά» του Τραμπ στη Φλόριντα – Κόστισαν πάνω από 1,2 εκατ. δολάρια

ΗΠΑ: Πτήσεις «φωτιά» του Τραμπ στη Φλόριντα – Κόστισαν πάνω από 1,2 εκατ. δολάρια

Πάνω από 600.000 δολάρια στοίχισε καθεμία από τις δύο πτήσεις που έκανε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στο ακίνητό του στο Μαρ-α-Λάγκο στο Παλμ Μπιτς της Φλόριντα, τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο, σύμφωνα με μια αμερικανική μη κυβερνητική οργάνωση, την Judicial Watch.

«Έγγραφα της Πολεμικής Αεροπορίας (…) δείχνουν ότι οι πτήσεις του προέδρου Τραμπ προς το Μαρ-α-Λάγκο για δύο Σαββατοκύριακα (τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο) στοίχισαν 1.281.420 δολάρια», αναφέρει η οργάνωση.

Η αμερικανική Πολεμική Αεροπορία έχει διευκρινίσει πως κάθε ώρα πτήσης του προεδρικού αεροσκάφους στοιχίζει 142.380 δολάρια.

Τον Φεβρουάριο, ο Τραμπ έκανε με το αεροσκάφος αυτό, πτήσεις διάρκειας 4,7 ωρών, με κόστος 669.186 δολαρίων και τον Μάρτιο πτήσεις διάρκειας που υπερέβησαν τις τέσσερις ώρες, συμπεριλαμβανομένης μιας στάσης στο Ορλάντο της Φλόριντας, όπου συναντήθηκε με την υπουργό Παιδείας Μπέτσι ΝτεΒός και επισκέφθηκαν ένα ιδιωτικό, καθολικό σχολείο.

Ο πρόεδρος της ΜΚΟ, Τομ Φίτον, ανέφερε ότι η Judicial Watch θα προσφύγει στη δικαιοσύνη για να υπάρξει πλήρης και δημόσια καταγραφή του κόστους των ταξιδιών του Τραμπ στη Φλόριντα. Η ΜΚΟ κατέγραφε επίσης τα κόστη των ταξιδιών της οικογένειας του πρώην προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, περιλαμβανομένων και των ανεπίσημων ταξιδιών, το συνολικό κόστος των οποίων ανήλθε κατ’ αυτήν, σε τουλάχιστον 96 εκατ. δολάρια.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Μυστικά & Documento

14/08/2022, 05:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter