ΗΠΑ: Πύραυλος αξίας 400.000 δολαρίων κατέληξε στον βυθό της λίμνης Χιούρον

ΗΠΑ: Πύραυλος αξίας 400.000 δολαρίων κατέληξε στον βυθό της λίμνης Χιούρον

Νέες αποκαλυπτικές λεπτομέρειες έρχονται στο φως από τις επιχειρήσεις κατάρριψης των «αγνώστων αντικειμένων» που κινούνταν στον αμερικανικό και καναδικό εναέριο χώρο. Πλην της έμμεσης παραδοχής πως τα τρία αντικείμενα που κατέρριψαν αμερικανικά μαχητικά αεροσκάφη την Παρασκευή, το Σάββατο και την Κυριακή ήταν «πιθανότατα αθώα μπαλόνια για εμπορικούς ή ερευνητικούς σκοπούς», το Πεντάγωνο ανακοίνωσε και μία… αστοχία που κόστισε 400.000 δολάρια.

Συγκεκριμένα, στην πιο πρόσφατη επιχείρηση κατάρριψης «αγνώστου αντικειμένου», ο πρώτος πύραυλος που εκτοξεύτηκε δεν βρήκε στόχο, με αποτέλεσμα να καταλήξει στα παγωμένα νερά της λίμνης Χιούρον, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου, Τζον Κίρμπι.

Οι πύραυλοι AIM-9X Sidewinder που χρησιμοποιήθηκαν από την αμερικανική αεροπορία κοστίζουν 400.000 δολάρια έκαστος, με κάθε αστοχία να… μετρά αρκετά στα ταμεία. Παράλληλα, όπως σημειώνουν αμερικανικά ΜΜΕ, αρκετά ακριβές είναι και οι επιχειρήσεις ανάσυρσης των συντριμμιών σε περιοχές περιορισμένης πρόσβασης.

Στις τρεις επιχειρήσεις κατάρριψης, ό,τι απέμεινε από τα «αντικείμενα» έπεσε είτε στους πάγους της Αλάσκας, είτε στις ερημιές του αφιλόξενου Γιούκον, είτε στον βυθό της λίμνης Χιούρον.

Διαβάστε σχετικά: ΗΠΑ: Τα αντικείμενα που καταρρίφθηκαν “δεν έμοιαζαν πολύ” με το κινεζικό μπαλόνι, δηλώνει εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου

ΗΠΑ: Τρεις καταρρίψεις «αγνώστων αντικειμένων» σε τρεις ημέρες – Σε επιφυλακή το Πεντάγωνο

ΗΠΑ: Λάθος συναγερμός για νέο ύποπτο στίγμα στον εναέριο χώρο της Μοντάνα

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter