ΗΠΑ: Συνάντηση Αμερικάνων αξιωματούχων με Νότια Κορέα, Ιαπωνία, Ισραήλ

ΗΠΑ: Συνάντηση Αμερικάνων αξιωματούχων με Νότια Κορέα, Ιαπωνία, Ισραήλ

Συναντήθηκε σήμερα ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Λόιντ Όστιν, με τον Νοτιοκορεάτη ομόλογό του. Οι δύο πολιτικοί αξιωματούχοι, σύμφωνα με ανακοίνωση του Πενταγώνου, κουβέντιασαν για την αναγκαιότητα να δοθούν απαντήσεις σχετικά με τη δοκιμή διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα μεταξύ άλλων και από τα Ηνωμένα Έθνη.

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ  και ο ομόλογός του της Νότιας Κορέας συμφώνησαν ότι “σθεναρές απαντήσεις”,  απαραίτητες μετά τη , ανακοίνωσε σήμερα το αμερικανικό Πεντάγωνο.

Σύμφωνα και πάλι με την ανακοίνωση του Πενταγώνου αφού «δεσμεύτηκαν να συνεχίσουν τις στενές διαβουλεύσεις μεταξύ των ηγεσιών των ενόπλων δυνάμεων της Δημοκρατίας της Κορέας και των ΗΠΑ στο μέλλον, και συμφώνησαν στη σπουδαιότητα της διατήρησης μιας ισχυρής ενιαίας αμυντικής στάσης». Στη συνέχεια ο Αμερικάνος αξιωματούχος, Όστιν είχε συνομίλησε με τον υπουργό Άμυνας της Ιαπωνίας.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν ετοιμάζεται να συζητήσει τον ρόλο του Ισραήλ ως μεσολαβητή μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας κατά την προγραμματισμένη επίσκεψή του το Σαββατοκύριακο.

Η αρμόδια για υποθέσεις Εγγύς Ανατολής Γιαέλ Λέμπερτ, του αμερικάνικου υπουργείου Εξωτερικών μιλώντας στους δημοσιογράφους υπογράμμισε πως η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία θα συνεχίσει να αυξάνει την τιμή των βασικών αγαθών στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής, καθώς αυξάνονται οι τιμές του σιταριού.

Τα παραπάνω θα μπορούσε κανείς να πει πως φαίνεται να αποκαλύπτoυν μια προσπάθεια απο πλευράς της Δυτικής υπεδύναμης να συσφίξει τις σχέσεις της  γ με τις χώρες της Ανατολής.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter