Ηττήθηκε η Μαρία Σάκκαρη: «Με νίκησε το άγχος» (Photos)

Ηττήθηκε η Μαρία Σάκκαρη: «Με νίκησε το άγχος» (Photos)

Έναν πόντο μακριά από τον τελικό του «Ρολάν Γκαρός» έμεινε η άτυχη Μαρία Σάκκαρη. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια άγγιξε τον θρίαμβο στον ημιτελικό με την Τσέχα Μπάρμπορα Κρεϊτσίκοβα, αλλά δεν μπόρεσε να τελειώσει το κρίσιμο γκέιμ και ηττήθηκε με 5-7, 6-4, 7-6. Το θρίλερ του Παρισιού ολοκληρώθηκε σε 3 ώρες και 18 λεπτά.

Η Σάκκαρη έχασε τη μεγάλη ευκαιρία της στο 5-4 του τρίτου σετ, όταν είχε δικό της το σερβίς και έφτασε στο 40-30. Ωστόσο, και δεν μπόρεσε να κατακτήσει τον πόντο που θα την αναδείκνυε νικήτρια.

«Οφείλω να είμαι ειλικρινής, φέρθηκα σαν πρωτάρα», είπε η Σάκκαρη μετά την αποκαρδιωτική ήττα. «Όταν έφτασαν ένα πόντο μακριά από τη νίκη, νικήθηκα από το άγχος και έπαιξα παθητικά. Ήταν ανθρώπινη η αντίδρασή μου, αλλά ελπίζω να μου δοθεί ξανά η ευκαιρία στο μέλλον. Αυτή η ήττα πονάει πολύ, αλλά θα μάθω από τα λάθη μου και θα επιστρέψω. Νιώθω υπερήφανη που έφτασα μέχρι εδώ».

Η Κρεϊτσίκοβα (νούμερο 33 στον Κόσμο) έκανε το παιχνίδι της ζωής της και μάλιστα σπατάλησε με τη σειρά της τέσσερα match point πριν πάρει τον πόντο της νίκης.

Η Σάκκαρη ξεκίνησε καλά, αλλά δέχθηκε κρίσιμα «μπρέικ» μετά το αρχικό 3-1 στο πρώτο σετ. Στη συνέχεια βελτίωσε την απόδοσή της χωρίς να πτοηθεί από την απώλεια και ξεκίνησε με 4-0 το δεύτερο σετ. Όταν το κέρδισε, πανηγύρισε κιόλας. Όμως, η Τσέχα έπαιξε καλύτερα στο γκραν-γκινιόλ τρίτο σετ και στάθηκε πιο ψύχραιμη στα καθοριστικά σημεία.

Μάλιστα η Κρεϊτσίκοβα έχει φτάσει στα ημιτελικά του «Ρολάν Γκαρός» και στο διπλό, που είναι η ειδικότητά της. Συμπαίκτριά της είναι η επίσης Τσέχα Κατερίνα Σινιάκοβα.

Στον πρώτο ημιτελικό, που έγινε νωρίτερα, η 30χρονη Ρωσίδα Αναστασία Παβλιουτσένκοβα νίκησε σχετικά εύκολα τη Σλοβένα Ζιντάνσεκ με 7-5, 6-3.

Η Παβλιουτσένκοβα είναι νούμερο 32 στην παγκόσμια κατάταξη, ενώ είχε αναρριχηθεί στο 13 πριν από μία δεκαετία και έφτασε στην κορυφή του κόσμου ως νεάνιδα.

O Στέφανος Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσει σήμερα στις 4μμ στον πρώτο ημιτελικό του «Ρολάν Γκαρός» τον ρωσικής καταγωγής Γερμανό Αλεξάντερ Ζβέρεφ, ελπίζοντας να φτάσει στον πρώτο τελικό Γκραν Σλαμ της καριέρας του. Αμέσως μετά, θα διεκδικήσουν το δεύτερο εισιτήριο οι Ράφα Ναδάλ, Νόβακ Τζόκοβιτς.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter