Ιατροδικαστές: Δηλώσεις στα ΜΜΕ μόνο… με έγγραφη άδεια – Έγγραφο ντοκουμέντο

Ιατροδικαστές: Δηλώσεις στα ΜΜΕ μόνο… με έγγραφη άδεια – Έγγραφο ντοκουμέντο

Το «δάσκαλε που δίδασκες και λόγω δεν εκράτεις» θυμίζει η εντολή που δόθηκε στους ιατροδικαστές σε ό,τι αφορά την από εδώ και στο εξής παρουσία τους σε ΜΜΕ. Συγκεκριμένα ο προϊστάμενος της Κεντρικής Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών, Νικόλαος Καρακούκης σε έγγραφό του υπογραμμίζει ότι οι ιατροδικαστές θα μπορούν να βγαίνουν στα ΜΜΕ μόνο αφού έχουν εξασφαλίσει έγγραφη άδεια από τον ίδιο. Το έγγραφο απεστάλη προς τους ιατροδικαστές των ιατροδικαστικών υπηρεσιών της χώρας στις 21 Νοεμβρίου και αφορούσε σε «διευκρινίσεις επί του περιεχομένου του υπ’ αριθμόν 226/20/11/2023 εγγράφου του προϊσταμένου της Κεντρικής Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών που αφορά σε τοποθετήσεις Ιατροδικαστών των Ιατροδικαστικών Υπηρεσιών της χώρας στα ΜΜΕ».

Σύμφωνα με όσα υπογραμμίζονται σε αυτό, «για την παρουσία ιατροδικαστών και εν γένει υπαλλήλων που υπηρετούν στις ιατροδικαστικές υπηρεσίες της χώρας απαιτείται η λήψη έγγραφης άδειας του προϊσταμένου της κεντρικής Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών κατόπιν έγγραφης αίτησης του ιατροδικαστού ή του υπαλλήλου που θα κατατίθεται στην ιατροδικαστική υπηρεσία Αθηνών τουλάχιστον τρεις μέρες πριν την αιτούμενη εμφάνισή του».

Η αλήθεια είναι ότι οι ιατροδικαστές το έχουν λίγο παραξηλώσει τα τελευταία χρόνια με τις τηλεοπτικές τους εμφανίσεις. Πολλές φορές μάλιστα σχολιάζουν υποθέσεις που δεν έχουν καν ιδία γνώση των στοιχείων της δικογραφίας και υποθέσεις που δεν έχουν χειριστεί. Ωστόσο αυτό που αντίκεινται οι ιατροδικαστές με τη συγκεκριμένη εντολή είναι οι ουκ ολίγες δημόσιες παρουσίες σε ΜΜΕ του κ. Καρακούκη. Δηλαδή από τη μία ο προϊστάμενος της Κεντρικής Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών προσπαθεί να ελέγξει τις εμφανίσεις, από την άλλη και ο ίδιος συχνά πυκνά βγαίνει στον «αέρα».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter