Ιδιωτικά πανεπιστήμια: Ξανά στους δρόμους οι φοιτητές ενάντια στα σχέδια Μητσοτάκη – Στάσεις εργασίας σε ΟΛΜΕ και ΔΟΕ

Ιδιωτικά πανεπιστήμια: Ξανά στους δρόμους οι φοιτητές ενάντια στα σχέδια Μητσοτάκη – Στάσεις εργασίας σε ΟΛΜΕ και ΔΟΕ

Νέο δυναμικό μήνυμα ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης Μητσοτάκη για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια θα δώσει σήμερα η φοιτητική κοινότητα, έχοντας στο πλευρό της και τους εκπαιδευτικούς.

Στις 12 το μεσημέρι της Πέμπτης έχει προγραμματιστεί συλλαλητήριο στα Προπύλαια, ενώ τρίωρη στάση εργασίας έχει εξαγγείλει η ΟΛΜΕ και η ΔΟΕ για τη συμμετοχή στις κινητοποιήσεις.

Συλλαλητήρια έχουν προγραμματιστεί στη Θεσσαλονίκη, στην Πάτρα και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας. Παράλληλα, εκατοντάδες τμήματα ΑΕΙ και ΤΕΙ συνεχίζουν να τελούν υπό κατάληψη συμμετέχοντας μαζικά στη μάχη ενάντια στην προσχεδιασμένη υποβάθμιση της δημόσιας παιδείας με την υπογραφή Μητσοτάκη.

Η απόφαση της ΔΟΕ

«Το Δ.Σ. της ΔΟΕ ομόφωνα στηρίζει τον δημόσιο χαρακτήρα των πανεπιστημίων και καλεί όλους και όλες τους εκπαιδευτικούς να συμμετέχουν μαζικά στην φοιτητική / πανεκπαιδευτική κινητοποίηση την Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου στις 12 στα Προπύλαια (και στις κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα). Για τη διευκόλυνση της συμμετοχής των συναδέλφων, προκηρύσσουμε 3ωρη στάση εργασίας από τις 11.00 έως τις 14.00 και επιπλέον στάση εργασίας για την κάλυψη των εκπαιδευτικών του Ολοήμερου και του διευρυμένου ωραρίου (14.00 – 17.30)».

Η απόφαση της ΟΛΜΕ

«Tο ΔΣ της ΟΛΜΕ στηρίζει το δημόσιο χαρακτήρα των πανεπιστημίων και καλεί όλους και όλες να συμμετέχουν μαζικά στην κινητοποίηση των φοιτητών την Πέμπτη 01 Φεβρουαρίου στις 12 στα Προπύλαια (και σε όλες τις κινητοποιήσεις ανά τη χώρα). Για το λόγο αυτό προκηρύσσουμε στάση εργασίας από τις 11.00 έως τη λήξη της βάρδιας».

Διαβάστε επίσης: Ιδιωτικά Πανεπιστήμια: Συλλογή υπογραφών από ακαδημαϊκούς ενάντια στα σχέδια Μητσοτάκη – Τα ονόματα

Ιδιωτικά πανεπιστήμια: Έκτακτη σύνοδος των πρυτάνεων – Κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις των φοιτητών

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter