Ιεράπετρα: Στη φυλακή ο κατηγορούμενος για τον θάνατο του Γερμανού – Το βίντεο ντοκουμέντο που «έκαψε» τον 45χρονο

Ιεράπετρα: Στη φυλακή ο κατηγορούμενος για τον θάνατο του Γερμανού – Το βίντεο ντοκουμέντο που «έκαψε» τον 45χρονο

Προφυλακιστέος κρίθηκε, μετά την απολογία του, ο ύποπτος άνδρας, ηλικίας 45 ετών, για τη δολοφονία του 65χρονου Γερμανού στον Άγιο Ιωάννη Ιεράπετρας τον περασμένο Απρίλιο.

Βίντεο ντοκουμέντο «έκαψε» τον 45χρονο, καθώς τον δείχνει να βρίσκεται μέσα στο σπίτι του θύματος, μερικές ώρες πριν ο Γερμανός βρεθεί νεκρός.

Συγκεκριμένα στο βίντεο του MEGA, έχει καταγραφεί ένας άνδρας, ο οποίος φτάνει στο σπίτι του Γερμανού με καλυμμένο το πρόσωπό του, τη βραδιά που εκτιμάται πως ο 65χρονος άφησε την τελευταία του πνοή.

Ο άνδρας στέκεται στην πόρτα και τελικά μπαίνει στο χώρο αφού το θύμα του ανοίγει. Από τις κινήσεις φαίνεται πως πρόκειται για οικείο πρόσωπο στο θύμα.

Ο άνδρας, εκτός του ότι έχει καλυμμένο το πρόσωπο, στέκεται προσεκτικά με πλάτη στην κάμερα, μια κίνηση που δείχνει πως γνώριζε ότι υπήρχαν κάμερες στο χώρο. Επίσης στο ένα του χέρι φοράει γάντι, παρότι οι θερμοκρασίες εκείνο το βράδυ ήταν υψηλές στην Κρήτη, ενώ το άλλο χέρι το έχει μονίμως στην τσέπη του.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων ΝΑ Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης, ανέφερε πως αυτό παραπέμπει στο ενδεχόμενο να κρατάει κάτι και να το κρύβει.

Οι έρευνες για το θάνατο του άνδρα είναι σε εξέλιξη. Και ο 45χρονος φίλος του που κατηγορείται για το έγκλημα, επιμένει ότι δεν είναι εκείνος ο δολοφόνος.

Βλέποντας τι κατέγραψε η κάμερα, ο γείτονας και η γυναίκα που φρόντιζε τον Γερμανό προέβησαν σε σχετική καταγγελία στο τοπικό ΑΤ. Οι Αστυνομικοί συγκέντρωσαν υλικό και από άλλες κάμερες στη γειτονιά, με στόχο την ταυτοποίηση του δράστη, ζητώντας από την Εισαγγελία να εκδώσει αμέσως ένταλμα σύλληψης.

Το χρονικό της υπόθεσης

Ο Κλάους Ρούντολφ Σλίμπερ επισκεπτόταν την Ιεράπετρα επί 30 χρόνια, αναπτύσσοντας ισχυρούς φιλικούς δεσμούς με κάτοικους της περιοχής. Λίγο μετά τη συνταξιοδότησή του διεγνώσθη με καρκίνο στον πνεύμονα, γεγονός που τον οδήγησε να πουλήσει το σπίτι του στη Γερμανία και να εγκατασταθεί μόνιμα στην Ιεράπετρα, δίπλα στη θάλασσα.

Όσο ο συνταξιούχος Γερμανός έδινε μάχη με την ασθένειά του, φέρεται να ζήτησε από τους στενούς φίλους του να τον βοηθήσουν ώστε να εγκατασταθεί σε νέο διαμέρισμα που ενοικίασε.

Σύμφωνα με το Νέα Κρήτη, όσο περνούσε ο χρόνος δυσκολευόταν να βγαίνει από το σπίτι, όπου τον επισκέπτονταν τα πρόσωπα που τον φρόντιζαν αλλά και λίγοι φίλοι του, μεταξύ των οποίων και ο 45χρονος φερόμενος ως ο δράστης της δολοφονίας του, τον οποίο φέρεται να γνώρισε από κοινούς φίλους τους στην παραλία.

Ο Κλάους Ρούντολφ Σλίμπερ εντοπίστηκε νεκρός στις 7 Απριλίου. Το άψυχο σώμα του εντόπισε η γυναίκα που φρόντιζε για την τροφή και τα φάρμακά του. Επειδή ο 65χρονος ήταν καρκινοπαθής τελικού σταδίου, η γυναίκα υπέθεσε ότι ο θάνατος επήλθε από παθολογικά αίτια. Στη συνέχεια κάλεσε την Αστυνομία η οποία εντόπισε στο πάτωμα μια στάμπα αίματος από την οποία φαινόταν ότι το άψυχο σώμα του 65χρονου ότι είχε συρθεί.

Ερευνώντας τον χώρο, οι Αρχές δεν διαπίστωσαν ίχνη παραβίασης στις πόρτες και τα παράθυρα και κάλεσαν τοπικό γραφείο τελετών να παραλάβει τη σορό. Σε όλη αυτή τη διαδικασία, βρισκόταν και ο 45χρονος φερόμενος ως ο δράστης του φονικού. Για να δοθεί ή όμως η άδεια ταφής, θα έπρεπε να εκδοθεί πιστοποιητικό θανάτου. Κλήθηκε ιδιώτης ιατρός από την Ιεράπετρα ο οποίος εξέδωσε το πιστοποιητικό θανάτου, αναφέροντας ότι ο 65χρονος κατέληξε από παθολογικά αίτια, αφού άκουσε το ιστορικό της κατάστασης της υγείας του, με τους παριστάμενους να συμφωνούν στο ότι ο θάνατός του προήλθε από παθολογικά αίτια.

Διαβάστε επίσης:

Ευρωεκλογές: Η πρώτη αντίδραση Παπανώτα – Η απόσυρσή μου είναι νίκη για τον Γεωργιάδη (Video)

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Σιδηρόπουλος στη θέση Παπανώτα στο ευρωψηφοδέλτιο

Εκτός ψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ ο Δημήτρης Παπανώτας μετά τα σεξιστικά σχόλια

Τέμπη: Μισοθαμμένη παλέτα εντοπίστηκε στο ιδιόκτητο οικόπεδο – «Αγωνιώ μήπως βρεθεί βιολογικό υλικό» λέει συγγενής στο documentonews.gr

Ο Ανδρουλάκης, ο ήλιος του ΠΑΣΟΚ και η κολυμβήθρα του Σιλωάμ

Ισραήλ: Εξετάστηκαν μέσα στην εβδομάδα τα σχέδια επίθεσης στο Ιράν – Το κρίσιμο τηλεφώνημα Μπάιντεν – Νετανιάχου

Champions League: Ρεάλ – Μπάγερν, το δεύτερο ζευγάρι των ημιτελικών – Πώς πήραν την πρόκριση (Videos)

Υγεία SOS: Λωρίδα της γάζας τα νοσοκομεία – Μόνο χαράτσια και χειρουργεία με πληρωμή

Σοκ: Ανώτερος Αξιωματικός της Πυροσβεστικής έδερνε τη σύντροφό του – Τον κατήγγειλε αλλά η ΕΛΑΣ… δεν τον βρίσκει

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter