Ινδία: Πέντε συλλήψεις για αποκεφαλισμό 64χρονης γυναίκας το 2019

Ινδία: Πέντε συλλήψεις για αποκεφαλισμό 64χρονης γυναίκας το 2019

Την σύλληψη συνολικά πέντε ατόμων ανακοίνωσε η αστυνομία της Ινδίας, καθώς οι κατηγορούμενοι φέτονται να«θυσίασαν» σε θρησκευτική τελετή μια 64χρονη, το ακέφαλο πτώμα της οποίας βρέθηκε πριν από 4 χρόνια σε ινδουιστικό ναό.

Η 64χρονη Σάντι Σόου δολοφονήθηκε και αποκεφαλίστηκε με ματσέτα το 2019, μετά την επίσκεψή της σε ναό στην πόλη Γκουγουαχάτι. Μόλις τον Ιανουάριο αναγνωρίστηκε η σορός της και έπειτα από τον νέο γύρο ερευνών εντοπίστηκαν τα άτομα που φέρεται να διέπραξαν το έγκλημα.

«Οι πέντε σχεδίασαν τη δολοφονία της γυναίκας. Συνολικά 12 άτομα συμμετείχαν», δήλωσε την Τετάρτη ο αρχηγός της αστυνομίας του Γκουγουαχάτι, Ντιγκάντα Μπάρα.

Ο φερόμενος εγκέφαλος, ο 52χρονος Πραντέπ Πάτακ, ενορχήστρωσε τη δολοφονία, ως μέρος θρησκευτικού τελετουργικού, που πραγματοποιήθηκε για τη συμπλήρωση ενός χρόνου από τον θάνατο του αδελφού του. «Ο κατηγορούμενος προφανώς πίστευε πως η θυσία θα ηρεμήσει την ψυχή του νεκρού», συμπλήρωσε ο αρχηγός της αστυνομίας.

Οι συλλήψεις των πέντε έλαβαν χώρα στο διάστημα από τις 25 Μαρτίου έως την 1η Απριλίου, ενώ η αστυνομία αναζητά τους άλλους επτά που συμμετείχαν στη δολοφονία της Σάντι Σόου.

Η Εθνική Υπηρεσία Ποινικού Μητρώου έχει καταγράψει 103 περιπτώσεις ανθρωποθυσιών στη χώρα μεταξύ 2014 και 2021, που τις περισσότερες φορές διαπράχτηκαν στο πλαίσιο θρησκευτικών τελετουργιών.

Πηγή: BBC, Guardian

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter