Η άγνωστη Ιωάννα Λυτρίβη: Δεξί χέρι του Μητσοτάκη και της Κεραμέως η νέα υφυπουργός Παιδείας

Η άγνωστη Ιωάννα Λυτρίβη: Δεξί χέρι του Μητσοτάκη και της Κεραμέως η νέα υφυπουργός Παιδείας

Σε μίνι ανασχηματισμό προχώρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με κύριο στόχο την αποδόμηση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, αποδεχόμενος ουσιαστικά ότι η κυβέρνηση στο μείζον ζήτημα της ασφάλειας έχει αποτύχει. Το γεγονός αυτό προκάλεσε καραμπόλες με την μέχρι τώρα υφυπουργό Παιδείας Δόμνα Μιχαηλίδου να αναβαθμίζεται σε υπουργό Εργασίας και τον Αδωνη Γεωργιάδη να μετακομίζει στο υπουργείο Υγείας.

Νέα υφυπουργός Παιδείας αναλαμβάνει η Ιωάννας Λυτρίβη, μία από τις τρεις γυναίκες που συμπεριλήφθηκαν σε εκλόγιμες θέσεις στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας στις προηγούμενες εκλογές, μαζί με τη Ειρήνη Αγαπηδάκη και τη Μαρία Νεφέλη Χατζηιωαννίδου.

Είχε διατελέσει διευθύνουσα σύμβουλος στον ΕΟΠΠΕΠ (Εθνικός Οργανισμός Πιστοποίησης Προσόντων & Επαγγελματικού Προσανατολισμού) από το 2019 έως το 2023. Ξεκίνησε να εργάζεται στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας λίγο πριν αναλάβει υπουργός Επικρατείας ο Ηλίας Μόσιαλος τον Σεπτέμβριο του 2011 επί Γιώργου Παπανδρέου, αλλά και επί των κυβερνήσεων Παπαδήμου και Πικραμμένου.

Το 2013 τοποθετήθηκε ως επιστημονική συνεργάτιδα στο πολιτικό γραφείο του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη, ενώ ήταν στενή συνεργάτιδα και της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως.

Παράλληλα, η νέα υφυπουργός Παιδείας ήταν υποψήφια βουλευτής Αρκαδίας με τη ΝΔ το 2019.

Τέλος σε ότι αφορά τις σπουδές, η Ιωάννα Λυτρίβη είναι κάτοχος πτυχίου Φιλολογίας του ΕΚΠΑ (2005) και Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στις Πολιτικές Επιστήμες από το Πανεπιστήμιο Κρήτης (2008).

Επίσης, είναι υποψήφια Διδάκτωρ Πολιτικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο Κρήτης με θέμα διδακτορικής διατριβής «Νέες μορφές κοινωνικής ευπάθειας. Νέοι εκτός Εκπαίδευσης, Απασχόλησης και Κατάρτισης (NEETS) ΣΤΗΝ Ελλάδα και Διεθνώς. Ερμηνευτικές προσεγγίσεις.

Διαβάστε επίσης

Ο Μητσοτάκης ανασχημάτισε την κυβέρνηση με Χρυσοχοΐδη στο Προστασίας του Πολίτη και Άδωνη στο Υγείας

ΣΥΡΙΖΑ: Κανένας ανασχηματισμός δεν μπορεί να καλύψει τις δηλώσεις Συρίγου

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter