Ιρλανδία: Παραιτείται αιφνιδίως ο πρωθυπουργός Λίο Βαράντκαρ

Ιρλανδία: Παραιτείται αιφνιδίως ο πρωθυπουργός Λίο Βαράντκαρ

Την παραίτησή του από την πρωθυπουργία και από την ηγεσία του κυβερνώντος κόμματος Fine Gael θα ανακοινώσει σήμερα Τετάρτη 20 Μαρτίου ο ιρλανδός πρωθυπουργός Λίο Βαράντκαρ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Irish Independent, ο Βαράντκαρ θα παραμείνει πρωθυπουργός μέχρι το κόμμα του να εκλέξει νέο ηγέτη και αυτό αναμένεται να γίνει κατά την διάρκεια της ετήσιας διάσκεψης του Fine Gael στις αρχές του Απριλίου.

Η είδηση έρχεται μετά την ήττα της κυβερνητικής γραμμής στα δημοψηφίσματα που διεξήχθησαν για την αλλαγή των παρωχημένων διατυπώσεων για τις γυναίκες και την οικογένεια στο σύνταγμα της χώρας το Σάββατο 16 Μαρτίου, σε μια αιφνιδιαστική πολιτική οπισθοδρόμηση για την κυβέρνηση. Ο Βαράντκαρ είχε δηλώσει ότι ως αρχηγός της κυβέρνησης αναλάμβανε την ευθύνη για τη διπλή ήττα.

Ανακοινώνοντας την παραίτησή του, ο Βαράντκαρ χαρακτήρισε την ηγεσία της χώρας του ως «την πιο ικανοποιητική περίοδο της ζωής μου».

«Μετά από επτά χρόνια στην εξουσία, δεν αισθάνομαι ότι είμαι πια ο καλύτερος άνθρωπος για αυτή τη δουλειά», δήλωσε ο ίδιος σε ομιλία του. «Αποχωρώ με την πεποίθηση ότι το κόμμα και η χώρα βρίσκονται σε καλό σημείο. Γνωρίζω ότι, αναπόφευκτα, θα υπάρξουν εικασίες σχετικά με τον «πραγματικό λόγο» για την απόφασή μου», πρόσθεσε.

Σημειώνεται, ότι ο Βαράντκαρ έγινε ο νεότερος πρωθυπουργός της Ιρλανδίας το 2017, όταν ανέλαβε την ηγεσία του Fine Gael.

Διαβάστε επίσης:

Boeing: Κρίση μετά τα ατυχήματα – Γιατί όλοι φρικάρουν;

Έρευνα: Οι νέοι είναι λιγότερο ευτυχισμένοι από τους μεγαλύτερους – Ο ρόλος των social media

Πάπας Φραγκίσκος: Ο πόλεμος αποτελεί πάντα ήττα

Ευρωεκλογές: Άνοδος της ακροδεξιάς και κατάρρευση Πρασίνων και Φιλελευθέρων σύμφωνα με δημοσκόπηση

Liberation: Ποιος μπορεί να διαδεχθεί τον Αμπάς στην Παλαιστίνη;

Αποστομωτική απάντηση της δημοσιογράφου μετά το σπρώξιμο του Ράμα: Λυπάμαι που έγινα εγώ η είδηση και όχι η απάντηση

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter