Πάπας Φραγκίσκος: Ο πόλεμος αποτελεί πάντα ήττα

Πάπας Φραγκίσκος: Ο πόλεμος αποτελεί πάντα ήττα

Ο πάπας Φραγκίσκος, στην καθιερωμένη, γενική ακρόαση της Τετάρτης, μιλώντας στους πιστούς αναφέρθηκε και πάλι σήμερα στους πολέμους που βρίσκονται σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές του πλανήτη. Ειδικότερα, ο ποντίφικας ζήτησε την προστασία και την βοήθεια του Αγίου Ιωσήφ (τον οποίο η Καθολική Εκκλησία γιόρτασε χθες, Τρίτη) για να σταματήσει ο πόλεμος στην Ουκρανία και στην Μέση Ανατολή.

«Ο πόλεμος αποτελεί πάντα ήττα, δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να βαδίζουμε μέσα σε πόλεμο. Πρέπει να κάνουμε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να υπάρξει διαπραγμάτευση, για να σταματήσει ο πόλεμος», ανέφερε ο Φραγκίσκος.

Σημειώνεται πως μια προηγούμενη δήλωσή του για «λευκή σημαία» και «διαπραγμάτευση» για την Ουκρανία είχε προκαλέσει πλήθος σχολίων.

Συγκεκριμένα, σε συνέντευξή του, στην ελβετική τηλεόραση, ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας είχε δηλώσει: «Θεωρώ ότι είναι ισχυρότερος εκείνος που αναγνωρίζει την κατάσταση, σκέφτεται τον λαό, έχει το θάρρος να “σηκώσει λευκή σημαία”, να διαπραγματευτεί. Σήμερα μπορεί να γίνει διαπραγμάτευση, με τις ισχυρότερες διεθνείς δυνάμεις. Η λέξη διαπραγμάτευση είναι λέξη θάρρους».

Η ουκρανική κυβέρνηση είχε απαντήσει τότε οργισμένα και υποσχέθηκε να μην παραδοθεί ποτέ. «Η σημαία μας είναι κίτρινη και μπλε. Αυτή είναι η σημαία με την οποία ζούμε, πεθαίνουμε και κυριαρχούμε. Δεν θα σηκώσουμε ποτέ άλλες σημαίες», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας, Ντμίτρο Κουλέμπα, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προσθέτοντας αιχμές για τη στάση του Βατικανού κατά τον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο. Ανάλογες ήταν τότε και οι αντιδράσεις από άλλες χώρες.

Διαβάστε επίσης:

Πάπας Φραγκίσκος: Αντιδρούν αν ευλογήσω έναν ομοφυλόφιλο αλλά όχι όταν ευλογώ έναν επιχειρηματία που εκμεταλλεύεται κόσμο

Βατικανό: «Οδυνηρή» η κατάρρευση της εκεχειρίας στη Γάζα, δήλωσε ο Πάπας

Μασσαλία: Ο πάπας Φραγκίσκος κατήγγειλε τον φόβο και την αδιαφορία απέναντι στους μετανάστες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter