Ισραήλ: Ακυρώνει το ψήφισμα του ΟΗΕ με ελέγχους στην ανθρωπιστική βοήθεια – Τι απαντά η Χαμάς

Ισραήλ: Ακυρώνει το ψήφισμα του ΟΗΕ με ελέγχους στην ανθρωπιστική βοήθεια – Τι απαντά η Χαμάς

Το Ισραήλ θα συνεχίσει να επιθεωρεί την ανθρωπιστική βοήθεια προς τη Λωρίδα της Γάζας, δηλώνει ο υπουργός Εξωτερικών Eli Cohen, μετά την έγκριση από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ψηφίσματος που απαιτεί αυξημένες παραδόσεις βοήθειας εν μέσω του πολέμου Ισραήλ-Χαμάς.

«Το Ισραήλ θα συνεχίσει να επιθεωρεί, για λόγους ασφαλείας, όλη την ανθρωπιστική βοήθεια προς τη Γάζα», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Κοέν.

Επίσης, μετά την ψηφοφορία, κατά την οποία οι ΗΠΑ απείχαν αφού δχρησιμοποίησαν μια διατύπωση που δεν απαιτούσε άμεση κατάπαυση του πυρός ή άλλα αιτήματα στα οποία αντιτίθεται το Ισραήλ, ο Ισραηλινός απεσταλμένος στον ΟΗΕ ευχαριστεί τις ΗΠΑ και τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν που «στάθηκαν στο πλευρό του Ισραήλ καθ’ όλη τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων» και «διατήρησαν καθορισμένες κόκκινες γραμμές».

«Ανεπαρκές βήμα», λέει η Χαμάς

Η Χαμάς εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με το ψήφισμα που εγκρίθηκε από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ και αφορά την είσοδο ανθρωπιστικής βοήθειας τη Λωρίδα της Γάζας, σχολιάζοντας ότι είναι ένα «ανεπαρκές βήμα» για την κάλυψη των αναγκών στον θύλακα.

Δείτε επίσης: Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ: Εγκρίθηκε το ψήφισμα για περισσότερη ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα

«Τις προηγούμενες πέντε ημέρες η κυβέρνηση των ΗΠΑ εργάστηκε σκληρά για να αφαιρέσει από το ψήφισμα την ουσία του και να παρουσιάσει αυτήν την αδύναμη εκδοχή (…) Αψηφά τη βούληση της διεθνούς κοινότητας και της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών για τον τερματισμό της επίθεσης του Ισραήλ εναντίον του ανυπεράσπιστου παλαιστινιακού λαού μας» αναφέρει η ανακοίνωση.

Δείτε επίσης: Συμβούλιο Ασφαλείας ΟΗΕ: Σε ψήφιση η «χλιαρή» πρόταση για τη Γάζα, προς αποφυγή αμερικανικού βέτο

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter