Ισραήλ και Λίβανος καθόρισαν τα θαλάσσια σύνορά τους – «Ιστορική συμφωνία»

Ισραήλ και Λίβανος καθόρισαν τα θαλάσσια σύνορά τους – «Ιστορική συμφωνία»

Ο Λίβανος και το Ισραήλ κατέληξαν σε μια «ιστορική συμφωνία» για τα θαλάσσια σύνορά τους, δήλωσε την Τρίτη ο ισραηλινός πρωθυπουργός Γιαΐρ Λαπίντ.

«Αυτό είναι ένα ιστορικό επίτευγμα που θα ενισχύσει την ασφάλεια του Ισραήλ, θα εισφέρει δισεκατομμύρια στην οικονομία του Ισραήλ και θα διασφαλίσει τη σταθερότητα των βόρειων συνόρων μας», έγραψε ο Λαπίντ στο Twitter. https://twitter.com/yairlapid/status/1579753545360117761 

Η συμφωνία θα τεθεί ενώπιον του υπουργικού συμβουλίου ασφαλείας και της κυβέρνησής του την Τετάρτη για έγκριση, προτού επανεξεταστεί από το κοινοβούλιο, ανέφερε ο Λαπίντ σε δήλωσή του.

Από την πλευρά του, ο Λίβανος ελπίζει να ανακοινώσει μια τελική συμφωνία για την οριοθέτηση των θαλάσσιων συνόρων με το Ισραήλ το συντομότερο δυνατό, ειδικά καθώς το προσχέδιο ήταν «ικανοποιητικό» για τη Βηρυτό, δήλωσε ο πρόεδρος Μισέλ Αούν σε tweet την Τρίτη. 


Ο Αούν πρόσθεσε ότι θα έχει διαβουλεύσεις με τον πρωθυπουργό και τον πρόεδρο του κοινοβουλίου για να εκδώσει μια τελική θέση σχετικά με τη συμφωνία. Άγνωστη είναι μέχρι στιγμής η αντίδραση της Χεζμπολάχ και του γενικού γραμματέα της, Χασάν Νασράλα.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter