Ισραήλ: Ο στρατός αρνείται να πληρώσει το συντονιστή για τους ομήρους – Κατηγορείται για φοροδιαφυγή

Ισραήλ: Ο στρατός αρνείται να πληρώσει το συντονιστή για τους ομήρους – Κατηγορείται για φοροδιαφυγή

Ο Γκαλ Χιρς, ο απόστρατος ταξίαρχος που έχει οριστεί από τον Μπενιαμίν Νετανιάχου να συντονίσει την προσπάθεια για την αναζήτηση και διάσωση ομήρων, υπέβαλε αναφορά στον ισραηλινό στρατό IDF και ζήτησε να πληρωθεί ως έφεδρος. Ωστόσο, λόγω της προηγούμενης ποινικής του κατηγορίας, ο στρατός απέρριψε το αίτημα.

Δεν συνεργάζεται

Ο πρώην ταξίαρχος, που διορίστηκε από τον πρωθυπουργό Νετανιάχου, αποκλείεται από την απασχόληση ως δημόσιος υπάλληλος λόγω της κατηγορίας του πριν από δύο χρόνια για σοβαρά φορολογικά αδικήματα. Το γραφείο του πρωθυπουργού υποστηρίζει ότι ο Χιρς εργάζεται ως εθελοντής και ότι το αίτημα αναγνώρισης ως έφεδρος υποβλήθηκε για ασφαλιστικούς λόγους.
Μαζί με τον Χιρς, ο Νετανιάχου διόρισε τους Υποστράτηγους (εν αποστρατεία) Λιόρ Καρμέλι και Νίτζαν Άλον για να βοηθήσουν στην καθοδήγηση των προσπαθειών έρευνας και διάσωσης. Ο Καρμέλι είναι σύνδεσμος με τις οικογένειες των ομήρων, ενώ ο Άλον είναι υπεύθυνος για τη συλλογή πληροφοριών. Αξιωματούχοι ασφαλείας λένε ότι ο ρόλος του Χιρς πρέπει να περιοριστεί στην υπαγόρευση της πολιτικής, αλλά θα πρέπει να αφήσει τον επαγγελματικό χειρισμό της κρίσης στον στρατό.

Ανώτεροι στρατιωτικοί αξιωματούχοι επέκριναν τον Χιρς ότι χρησιμοποίησε μια ενημέρωση για τους ομήρους ως ευκαιρία για να επιπλήξει τους ξένους πρεσβευτές που υποστήριξαν την ειρηνευτική συμφωνία του Όσλο, λέγοντας ότι τέτοιες πράξεις προκαλούν έλλειψη εμπιστοσύνης των οικογενειών στο στρατό και το κράτος. Επιπλέον, επικρίθηκε επειδή πόζαρε για φωτογραφίες με δύο ομήρους που αφέθηκαν ελεύθεροι νωρίτερα αυτό το μήνα από τη Χαμάς. Αξιωματούχοι λένε ότι ο Χιρς δεν εργάζεται πάντα σε συντονισμό με άλλους διορισμένους αξιωματούχους.

Κατηγορίες για φοροδιαφυγή

Ο Χιρς, ο οποίος, σύμφωνα με έκθεση της Haaretz την περασμένη εβδομάδα, εργάζεται επί του παρόντος μαζί με τη σύζυγό του, εθελοντή έφεδρο, στο Εθνικό Κέντρο για τις Οικογένειες των Αγνοουμένων και Απαγωγών, καταδικάστηκε το 2021 επειδή δεν ανέφερε προσωπικό εισόδημα 6,1 εκατομμύρια σέκελ (περίπου 1,5 εκατομμύρια δολάρια) το 2008. Οι έρευνες εναντίον του ξεκίνησαν το 2015, λίγο μετά τη δήλωση της υποψηφιότητάς του για αστυνομικός επίτροπος υπό τον Νετανιάχου, με αποτέλεσμα την ανάκληση της υποψηφιότητάς του.

Ο Χιρς, ο οποίος υπηρέτησε ως ανώτερος διοικητής κατά τη διάρκεια του Β’ Πολέμου του Λιβάνου, συνίδρυσε την αμυντική εταιρεία «Defensive Shield» και έλαβε κεφάλαια για διαβουλεύσεις με τον γεωργιανό στρατό. Το κράτος κατηγόρησε τον Χιρς ότι μετέφερε εισόδημα σε ελβετικούς λογαριασμούς, εγγεγραμμένους σε ξεχωριστούς λογαριασμούς με το όνομά του και την εταιρεία του, ως μέσο φοροδιαφυγής.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter