Ισραήλ: Παρά την αύξηση των κρουσμάτων, μόνο ένας θάνατος από κορονοϊό σε δύο εβδομάδες

Ισραήλ: Παρά την αύξηση των κρουσμάτων, μόνο ένας θάνατος από κορονοϊό σε δύο εβδομάδες

Παρά την εκτεταμένη συζήτηση για ένα νέο ξέσπασμα κορονοϊού και τον αριθμό των ενεργών κρουσμάτων που αυξάνονται από 230 σε 1.250 σε μόλις 10 ημέρες, οι σοβαρές περιπτώσεις και οι θάνατοι συνεχίζουν την πτωτική τους τάση, πράγμα που σημαίνει ότι η χώρα εξακολουθεί να τα πηγαίνει καλά παρά την επιστροφή της χρήσης μάσκας σε εσωτερικούς χώρους, υπό τον φόβο της μετάλλαξης Δέλτα.

«Την περασμένη εβδομάδα σημειώθηκε αύξηση του αριθμού των ατόμων που είχαν θετικά αποτελέσματα στο Ισραήλ, αλλά δεν υπήρξε συμπληρωματική αύξηση του αριθμού των ατόμων που έκαναν εισαγωγή στο νοσοκομείο», δήλωσε ο πρωθυπουργός Ναφτάλι Μπένετ μετά από μια συνάντηση του συμβουλίου αντιμετώπισης του κορονοϊού, σύμφωνα με την εφημερίδα Μααρίβ. «Αλλά πρέπει να γνωρίζουμε ότι η μετάλλαξη Δέλτα όντως μολύνει και τους εμβολιασμένους ανθρώπους».

Υπήρξε μόνο ένας θάνατος COVID-19 στο Ισραήλ τις τελευταίες δύο εβδομάδες, ενώ οι σοβαρές περιπτώσεις υπολογίζονται σε μόλις 22 σε εθνικό επίπεδο. Η αύξηση των περιπτώσεων δεν έχει επηρεάσει αυτούς τους αριθμούς, κυρίως λόγω των εμβολίων που προστατεύουν τις κοινότητες που κινδυνεύουν και οι περισσότερες περιπτώσεις είναι μεταξύ νέων που είναι λιγότερο ευάλωτες σε σοβαρές ασθένειες. Το ποσοστό κάλυψης του πληθυσμού με τουλάχιστον μια δόση εμβολίου είναι 62%.

Αξιωματούχοι της δημόσιας υγείας λένε ότι το ποσοστό εμβολιασμού, ενώ δεν μπλοκάρει εντελώς την επιθετική μετάλλαξη Δέλτα, εξακολουθεί να προστατεύει τον πληθυσμό από τις χειρότερες επιπτώσεις της. Αυτό καθιστά την κορύφωση των κρουσμάτων πολύ διαφορετική από τα προηγούμενα κύματα κορονοϊού που απειλούσαν να πλημμυρίσουν το σύστημα υγείας του Ισραήλ με ασθενείς.

«Έχουμε φτάσει σε ένα επίπεδο ανοσίας της αγέλης στο Ισραήλ που παρέχει επίσης προστασία έναντι της μετάλλαξης Δέλτα και για το λόγο αυτό ο ιός δεν εξαπλώνεται τόσο γρήγορα, δεν φτάνει στον πιο ευάλωτο πληθυσμό και δεν προκαλεί πολλές νοσηλείες», δήλωσε τη Δευτέρα 28 Ιουνίου ο Γιοράμ Γουάις, διευθυντής του Πανεπιστημιακού Ιατρικού Κέντρου Χαντασά στην Ιερουσαλήμ, συμπληρώνοντας ότι «αυτό κάνει όλη τη διαφορά».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter