Νετανιάχου σε Μπλίνκεν: Θα μπούμε στην Ράφα με ή χωρίς εσάς – Η απάντηση του Αμερικανού ΥΠΕΞ

Νετανιάχου σε Μπλίνκεν: Θα μπούμε στην Ράφα με ή χωρίς εσάς – Η απάντηση του Αμερικανού ΥΠΕΞ

«Το Ισραήλ συνεχίζει να είναι αποφασισμένο να πραγματοποιήσει χερσαία έφοδο στη Ράφα και ότι θα το πράξει αυτό με ή χωρίς την υποστήριξη των ΗΠΑ» δήλωσε ο Μπενιαμίν Νετανιάχου στον Άντονι Μπλίνκεν κατά την διάρκεια της συνάντησης τον δύο ανδρών στο Τελ Αβίβ.

Όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή του το γραφείου του Ισραηλινού πρωθυπουργού:

«Του είπα ότι ελπίζω ότι θα το κάνουμε με την υποστήριξη των ΗΠΑ, αλλά αν χρειαστεί θα το κάνουμε μόνοι μας. Του είπα ότι εκτιμώ πραγματικά το γεγονός ότι για περισσότερους από πέντε μήνες βρισκόμαστε μαζί στον πόλεμο κατά της Χαμάς. Του είπα επίσης ότι αναγνωρίζουμε την ανάγκη εκκένωσης του άμαχου πληθυσμού από τις εμπόλεμες ζώνες και φυσικά να μεριμνήσουμε για τις ανθρωπιστικές ανάγκες και εργαζόμαστε προς αυτόν τον σκοπό», σημείωσε.

Είπα επίσης ότι δεν έχουμε τρόπο να νικήσουμε τη Χαμάς χωρίς να μπούμε στη Ράφα και να εξαλείψουμε τα υπόλοιπα τάγματα εκεί. Και του είπα ότι ελπίζω να το κάνουμε με την υποστήριξη των ΗΠΑ, αλλά αν χρειαστεί θα το κάνουμε μόνοι μας».

Από την άλλη σύμφωνα με αμερικανικά μέσα, ο Άντονι Μπλίνκεν είπε στον Νετανιάχου πως το Ισραήλ χρειάζεται «ένα συνεκτικό σχέδιο αλλιώς θα έρθει αντιμέτωπο με καταστροφή στη Γάζα».

Πιο συγκεκριμένα ο Αμερικανός ΥΠΕΞ, προειδοποίησε τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου και το πολεμικό του υπουργικό συμβούλιο ότι η ασφάλεια του Ισραήλ και η θέση του στον κόσμο βρίσκονται σε κίνδυνο και «μπορεί να μην το συνειδητοποιήσετε μέχρι να είναι πολύ αργά».

Μεταξύ άλλων ο Άντονι Μπλίνκεν υποστήριξε ότι με την τρέχουσα πορεία, η Χαμάς θα συνεχίσει να έχει τον έλεγχο της Γάζας ή θα υπάρξει αναρχία, κάτι που απλώς θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για περισσότερη τρομοκρατία.

Διαβάστε επίσης:

Πορτογαλία: Ακροδεξιός τρόμος στη χώρα των γαριφάλων

Ιταλία: Αποζημίωση 100.000 ευρώ ζητάει η Μελόνι για deepfake πορνογραφικό βίντεο σε βάρος της

Boeing: Κρίση μετά τα ατυχήματα – Γιατί όλοι φρικάρουν;

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter