Ισραήλ: Το νερό δεν έχει επανέλθει στη Γάζα, σύμφωνα με τη Χαμάς

Ισραήλ: Το νερό δεν έχει επανέλθει στη Γάζα, σύμφωνα με τη Χαμάς

Η ισλαμιστική οργάνωση δήλωσε τη Δευτέρα ότι το Ισραήλ δεν είχε επανεκκινήσει την παροχή νερού στη Λωρίδα της Γάζας παρά τη δέσμευσή του να το κάνει, ενώ ένας ισραηλινός αξιωματούχος απάντησε ότι παρέχεται λίγο νερό σε μια περιοχή στα νότια του θύλακα.

Το Ισραήλ σταμάτησε να διοχετεύει νερό προς τους κατοίκους της Γάζας από τότε που ανακοίνωσε την πολιορκία, μετά την επίθεση των ενόπλων της Χαμάς στις νότιες πόλεις και τα χωριά του στις 7 Οκτωβρίου. Την Κυριακή, το Ισραήλ δήλωσε ότι έπειτα από συμφωνία με την Ουάσιγκτον, ξεκίνησε να παρέχει με φειδώ ποσότητες νερού προς τον παλαιστινιακό θύλακα.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών της Χαμάς, Εγιάντ αλ-Μποζόμ, δήλωσε τη Δευτέρα ότι δεν υπήρξε επανέναρξη της παροχής νερού: «Οι κάτοικοι πίνουν ανθυγιεινό νερό, γεγονός που αποτελεί σοβαρή κρίση υγείας και απειλεί τις ζωές των πολιτών».

Βοηθός του ισραηλινού υπουργού Ενέργειας και Υποδομών, Ίσραελ Κατς, είπε ότι τροφοδοτείται νερό στην κοινότητα Μπνέι Σαχίλα, κοντά στο νότιο Χαν Γιουνίς της Γάζας. Ο βοηθός αρνήθηκε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την ποσότητα του νερού που παρέχεται.

Ο Κατς είπε την Κυριακή ότι ο εφοδιασμός με νερό στη νότια Γάζα θα ενθάρρυνε τους Παλαιστίνιους αμάχους να συγκεντρωθούν εκεί καθώς το Ισραήλ χτυπά στόχους της Χαμάς στην πόλη της Γάζας στα βόρεια. Το Ισραήλ προέτρεψε τους κατοίκους του βόρειου μισού της Γάζας, συμπεριλαμβανομένης της πόλης της Γάζας, να φύγουν για το νότο καθώς ο ισραηλινός στρατός θα ξεκινούσε χερσαία επίθεση.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter