Ιταλία: Κλειστά κέντρα φιλοξενίας βάζει μπρος η κυβέρνηση Μελόνι υπό την πίεση του μεταναστευτικού

Ιταλία: Κλειστά κέντρα φιλοξενίας βάζει μπρος η κυβέρνηση Μελόνι υπό την πίεση του μεταναστευτικού

«Νέα κλειστά κέντρα παραμονής μεταναστών θα δημιουργηθούν κυρίως σε παραμεθόριες περιοχές», ανέφερε σε δηλώσεις του στην RAI, ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών Ματέο Πιαντεντόζι, παρουσιάζοντας τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει η κυβέρνηση Μελόνι για την διαχείριση του μεταναστευτικού και του προσφυγικού.

Όπως αποκάλυψε ο κ. Πιαντεντόζι: «Συνεργαζόμαστε με την Γαλλία για τον έλεγχο των συνόρων και η περιοχή αυτή, κοντά στην πόλη Βεντιμίλια, είναι μια από εκείνες που εξετάζουμε με ενδιαφέρον, για την δημιουργία νέων δομών, με στόχο τον περιορισμό του όλου φαινομένου».

Η ανακοίνωση αυτή εκ των πραγμάτων αναμένεται να προκαλέσει αντιδράσεις τόσο στην Ιταλία γενικότερα όσο και ειδικότερα στην περιοχή που ετοιμάζονται να κατασκευάσουν τα κέντρα κράτησης. Όπως ανέφερε ο υπουργός σε μια προσπάθεια να προλάβει καταστάσεις: «Θα υπάρξουν αντιδράσεις, αλλά εμείς θα πάμε σε διάλογο με όλους, προσπαθώντας παράλληλα να επιβάλουμε την γραμμή της κυβέρνησης».

Επιπλέον τόνισε ότι «ζήτησε από τους νομάρχες να υποδείξουν σε ποια περιοχή μπορεί να δημιουργηθούν τα νέα κλειστά κέντρα παραμονής μεταναστών που πρέπει να επαναπατρισθούν, λαμβάνοντας υπόψη ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει την δημιουργία ενός κέντρου σε κάθε περιφέρεια της χώρας».

«Η κυβέρνησή μας ορκίσθηκε πριν δέκα μήνες και βρήκε μια κατάσταση ιδιαίτερα πολύπλοκη σε ό,τι αφορά την διαχείριση του μεταναστευτικού. Είμαστε αποφασισμένοι όμως να προχωρήσουμε, στοχεύοντας σε μόνιμες και σταθερές λύσεις», υπογράμμισε ο Πιαντεντόζι.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter