Καιρός: Αισιοδοξία για τη Μεγάλη Βδομάδα, «γρίφος» για το Πάσχα

Καιρός: Αισιοδοξία για τη Μεγάλη Βδομάδα, «γρίφος» για το Πάσχα

Σε ένα μεγάλο «γρίφο» έχει εξελιχθεί η πρόγνωση του καιρού για το Πάσχα, αν και το πιθανότερο είναι να μην ικανοποιήσει όσους θέλουν οβελία, ζέστη και ήλιο.

Οι περισσότεροι μετεωρολόγοι είναι βέβαιοι για τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν έως και τη Μεγάλη Πέμπτη αλλά για τις επόμενες ημέρες κάνουν λόγο για ανασφαλείς προβλέψεις, πιθανότητα βροχών αλλά και ανατροπών.

Αναλυτικά:

Ο Σάκης Αρναούτογλου είναι αισιόδοξος για τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν τη Μεγάλη Εβδομάδα με τις λιακάδες να κυριαρχούν στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Ο γνωστός μετεωρολόγος προβλέπει καλές καιρικές συνθήκες μέχρι και τη Μεγάλη Πέμπτη, με την ηλιοφάνεια να επικρατεί σε όλη την Ελλάδα και τις θάλασσες να είναι καλοτάξιδες. Ως εδώ όλοι συμφωνούν…

Αυτό σημαίνει πως οι εκδρομείς που θα φύγουν μέχρι και τη Μεγάλη Πέμπτη θα έχουν σύμμαχο τον καιρό, τόσο στη στεριά όσο και στη θάλασσα.

Ο Γιάννης Καλλιάνος «θέλει» καλές συνθήκες έως και τη μεγάλη Πέμπτη με το σκηνικό να αλλάζει την Μεγάλη Παρασκευή.

Έως και τη μεγάλη Τρίτη μιλά για «σχετική ψύχρα» με αρκετά διαστήματα μεγάλης ηλιοφάνειας.

Την Μεγάλη Πέμπτη η θερμοκρασία θα ανέβει για να μας ζεστάνει (έως και 25 βαθμούς), οι άνεμοι θα πέσουν αλλά σύμφωνα με τα μέχρι σήμερα στοιχεία από τη Μεγάλη Παρασκευή ο καιρός θα γίνει άστατος, κυρίως στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά, δηλαδή κατά διαστήματα θα εκδηλώνονται βροχές ασθενούς έως και μέτριας έντασης σε μεγάλο μέρος της χώρας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «το Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα υπάρχει η πιθανότητα κατά περιόδους να επιμείνουν κάποιες τοπικές βροχές, ωστόσο δεν μπορεί κανείς να πει με σιγουριά ποια θα είναι η εξέλιξη του καιρού για εκείνες τις ημέρες λόγω του ότι έχουμε ακόμη μπροστά μας 6-7 ημέρες. Εκτιμώ πως όλα θα ξεκαθαρίσουν περί τα μέσα της Μεγάλης εβδομάδας».

Τι λέει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Για τη Μεγάλη Τετάρτη προβλέπει γενικά αίθριο καιρό με περιορισμένη ορατότητα το πρωί και το βράδυ στα Ηπειρωτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς, στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 και το απόγευμα μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.

Για τη Μεγάλη Πέμπτη, αναμένονται λίγες νεφώσεις που σταδιακά και από τα Δυτικά θα αυξηθούν. Από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές στα Βορειοδυτικά, που από το βράδυ βαθμιαία θα επεκταθούν στο Ιόνιο και το Ηπειρωτικά. Η ορατότητα θα είναι περιορισμένη τις πρωινές ώρες στα Βόρεια Ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί και βαθμιαία από το απόγευμα στα κεντρικά και τα Νότια, δυτικοί, νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο.

Για την Μεγάλη Παρασκευή, στο Ιόνιο, τα Ηπειρωτικά και το Βόρειο Αιγαίο αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως από το μεσημέρι, σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν στα Βορειοανατολικά μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και από το βράδυ ανατολικοί – βορειοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και βαθμιαία στα Δυτικά και τα Νότια πελάγη, τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

Για το μεγάλο Σάββατο, στα Δυτικά αναμένεται άστατος καιρός, κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και κυρίως από το μεσημέρι και το απόγευμα με σποραδικές καταιγίδες αλλά και βελτίωση από το βράδυ. Στις υπόλοιπες περιοχές αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από το βράδυ και μετά θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν στα Νότια, δυτικοί, νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Στα υπόλοιπα από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο πιθανώς, τοπικά 7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα στα Δυτικά. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα Ανατολικά.

Όσο για την Κυριακή του Πάσχα σύμφωνα με τα μέχρι σήμερα στοιχεία, αναμένονται λίγες νεφώσεις στα Δυτικά, τοπικά αυξημένες το μεσημέρι και το απόγευμα και στα Ηπειρωτικά. Στις υπόλοιπες περιοχές αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στα Νότια, σποραδικές καταιγίδες. Από το απόγευμα τα φαινόμενα, σταδιακά θα περιοριστούν στα Νοτιοανατολικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα Δυτικά 3 με 5, στα Ανατολοικά 4 με 6 και στο Αιγαίο, τοπικά μέχρι 7 μποφόρ.

Η Θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο στα Δυτικά.  

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter