Καιρός: Στους -8 η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία – Πρόβλεψη 7 ημερών

Καιρός: Στους -8 η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία – Πρόβλεψη 7 ημερών

Επιμένουν οι χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες την Παρασκευή 09/04. Στον σχετικό πίνακα παρουσιάζονται οι 8 σταθμοί του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr που κατέγραψαν τις χαμηλότερες ελάχιστες θερμοκρασίες, το πρωί της Παρασκευής 09/04. Όπως προκύπτει από αυτόν. η απολύτως ελάχιστη σημειώθηκε στο Φαράγγι Μοιρών Φλώρινας και ήταν ίση με -8.4 βαθμούς Κελσίου.

Σημειώνεται πως άνοδος της θερμοκρασίας αναμένεται σταδιακά σε όλη τη χώρα από το Σαββατοκύριακο. 

Ο καιρός το Σάββατο 10/4

Νεφώσεις από το μεσημέρι αναμένονται το Σάββατο 10 Απριλίου 2021. Μικρή άνοδος της θερμοκρασίας. Άνεμοι έως 6 μποφόρ στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο.
Πιο αναλυτικά, αρχικά αναμένεται ηλιοφάνεια όμως από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα ηπειρωτικά και στη συνέχεια στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από -3 έως 14 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 0 έως 15, στη Θεσσαλία από 1 έως 18, στην Ανατολική Στερεά και Πελοπόννησο από 1 έως 15, στην Ήπειρο από 1 έως 17, στη Δυτική Στερεά από 3 έως 16, στη Δυτική Πελοπόννησο από 5 έως 17, στα νησιά του Ιονίου από 3 έως 15, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 3 έως 14, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από 5 έως 15, στις Κυκλάδες και στα Δωδεκάνησα από 8 έως 15 και στην Κρήτη από 4 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό και στις Σποράδες θα πνέουν αρχικά από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ, από το απόγευμα όμως θα γίνουν νοτιοανατολικοί ίδιας έντασης. Στο υπόλοιπο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ και στα νοτιοανατολικά 4 έως 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια και μόνο το μεσημέρι και απόγευμα θα αναπτυχθούν νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 6 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται αρχικά ηλιοφάνεια, από το μεσημέρι όμως θα αναπτυχθούν νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 7 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΡΙΑΚΗ 11-04-2021
Γενικά αίθριος καιρός.
Η ορατότητα στα ηπειρωτικά θα είναι κατά τόπους περιορισμένη τις πρωινές και βραδινές ώρες.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια μεταβλητοί 3 με 4, στα υπόλοιπα από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα νοτιοανατολικά 6 τοπικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο σε όλη τη χώρα.

ΔΕΥΤΕΡΑ 12-04-2021
Γενικά αίθριος καιρός. Βαθμιαία και από τα δυτικά θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις, οι οποίες στα βορειοδυτικά θα είναι κατά τόπους πυκνές αργά το απόγευμα.
Η ορατότητα στα ηπειρωτικά θα είναι κατά τόπους περιορισμένη τις πρωινές και βραδινές ώρες.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια μεταβλητοί 3 με 4, στα υπόλοιπα βόρειοι με την ίδια ένταση και στο Αιγαίο τοπικά 5 με 6 μποφόρ, με γρήγορη εξασθένηση.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο και θα κυμανθεί σε κανονικά για την εποχή επίπεδα.

ΤΡΙΤΗ 13-04-2021
Γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα.
Η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη τις πρωινές και βραδινές ώρες.
Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο τις πρωινές ώρες βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Μετά το μεσημέρι θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς 3 με 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο και θα φτάσει στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά κατά τόπους τους 22 με 24 βαθμούς Κελσίου.

ΤΕΤΑΡΤΗ 14-04-2021
Στα βόρεια προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και μετά το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες που το βράδυ θα περιοριστούν στα βορειοανατολικά. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα.
Η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη τις πρωινές ώρες.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και βόρεια νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ, βαθμιαία από τα βόρεια θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς και θα ενισχυθούν στα 4 με 6 μποφόρ. Στα ανατολικά και νότια νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο από το μεσημέρι 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά.

ΠΕΜΠΤΗ 15-04-2021
Στα βόρεια προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στα βορειοανατολικά όπου θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες, από τις βραδινές ώρες όμως ο καιρός θα βελτιωθεί. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και στα ορεινά της Θεσσαλίας και της κεντρικής Στερεάς είναι πιθανόν να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι.
Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 5 τοπικά 6 μποφόρ και μόνο στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα τις πρωινές ώρες θα πνέουν νότιοι με την ίδια ένταση.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση σε όλη τη χώρα ως προς τις μέγιστες τιμές της.

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter