Καλύβια: «Με κλείδωνε στην ντουλάπα χωρίς νερό, αισθάνομαι ανακούφιση», περιγράφει ο 16χρονος πατροκτόνος

Καλύβια: «Με κλείδωνε στην ντουλάπα χωρίς νερό, αισθάνομαι ανακούφιση», περιγράφει ο 16χρονος πατροκτόνος

Συγκλονίζουν οι περιγραφές του 16χρονου πατροκτόνου στα Καλύβια που αφέθηκε ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα. «Τόσα χρόνια μόνο ξύλο έβλεπα. Με κλείδωνε στην ντουλάπα χωρίς νερό και φαγητό», υποστήριξε στην απολογία του ο νεαρός πατροκτόνος. Τα λεγόμενα του περί κακοποιητικής συμπεριφοράς από τον πατέρα του, επιβεβαίωσαν η μητέρα και ο αδελφός του δράστη.

«Ήταν κακό αυτό που έκανα, όμως αισθάνομαι ανακούφιση. Δεν φοβάμαι πλέον εγώ κι η οικογένειά μου» φέρονται να ήταν τα λόγια του 16χρονου στην ανακρίτρια ανηλίκων, η οποία με τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα κατέληξαν σε απόφαση – «σταθμό» για τα ελληνικά δικαστικά δεδομένα, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

«Είναι σπανιότατο για τα δικαστικά χρονικά της χώρας, κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως να αφήνεται ελεύθερος μετά την ανάκριση. Το γεγονός ότι από κοινού ανακριτής και εισαγγελέας κατέληξαν στην απόφαση αυτή, σημαίνει ότι τέθηκαν υπόψη τους γεγονότα τα οποία ήταν τόσο σημαντικά, ώστε ακόμα και αυτή τη βαρύτητα της πράξεως της ανθρωποκτονίας, να υποχωρήσει», ανέφερε ο δικηγόρος, Δημήτρης Μπόλης.

Η απόφαση των δύο δικαστικών λειτουργών, δείχνει πως δεν υπήρξε ίχνος αμφιβολίας για την προσωπικότητα του ανήλικου αλλά και για την κακοποίηση που υπέστη. Επιπλέον, αξιολόγησαν ότι δεν είναι ούτε ύποπτος φυγής, ούτε ικανός να διαπράξει νέο έγκλημα στο μέλλον.

Υποθέσεις πατροκτόνων που συγκλόνισαν το πανελλήνιο
Η υπόθεση του 16χρονου, δεν είναι η μοναδική. Το 1998 ένας 18χρονος, σε κατάσταση αμόκ άρχισε να κτυπά στο κεφάλι με σφυρί τον πατέρα του, ο οποίος κακοποιούσε συστηματικά τη μητέρα του.

«Ήταν μία υπόθεση που είχε συνταράξει το πανελλήνιο τότε. Ήταν πρωτοφανής η περίπτωση αυτή αλλά και η αντιμετώπιση η οποία έγινε από το δικαστήριο, η οποία χαρακτηριζόταν από ιδιαίτερη ευαισθησία και μία τάση προφύλαξης της ανηλικότητας. (…) Τότε υπήρξε προσωρινή κράτηση του ανηλίκου η οποία διήρκεσε για λίγους μήνες και μετά από αίτησή μας ήρθη η προσωρινή κράτηση και αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους» περιέγραψε ο δικηγόρος του 18χρονου Κωνσταντίνος Καπελλάκης.

Οι δύο υποθέσεις, με διαφορά 25 χρόνων, έχουν πολλές ομοιότητες.

«Δεν νοούταν τότε να υπάρξει μία αθώωση για μία τέτοια πράξη» τόνισε ο δικηγόρος ενώ υπογράμμισε ότι «είναι υποθέσεις οι οποίες συγκλονίζουν γιατί αφορούν σοβαρότατες πράξεις μέσα στο πλαίσιο της οικογένειας, κάτι το οποίο δείχνει ότι και στην εποχή μας η οικογένεια περνά μία σοβαρή κρίση».

Για τον 16χρονο στα Καλύβια, έχει οριστεί επιμελητής ανηλίκων, ο οποίος έχει αναλάβει να συζητά μαζί του, ενώ έχει δίπλα του τους συμμαθητές και το εκπαιδευτικό προσωπικό του σχολείου του.

Δείτε επίσης:

Καλύβια: «Γενναία απόφαση» ανακρίτριας και εισαγγελέα – Ελεύθερος ο 16χρονος πατροκτόνος

Καλύβια: Ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους ο 16χρονος πατροκτόνος

Καλύβια: Ποινική δίωξη στον 16χρονο που μαχαίρωσε τον πατέρα του

Καλύβια: Οικογενειακή τραγωδία – 16χρονος μαχαίρωσε μέχρι θανάτου τον πατέρα του

Καλύβια: Ποινική δίωξη στον 16χρονο που μαχαίρωσε τον πατέρα του

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter